FOTO&VIDEO. Experiență de safari la Zoo Brașov. Cea mai nouă atracție a parcului zoologic este călătoria virtuală în savană

Zoo Braşov va oferi vizitatorilor săi o experienţă de safari. De curând pacul zoologic de la Noua a achiziţionat un autobuz virtual, cu ajutorul căruia vizitatorii vor putea face o călătorie tip safari.

O astfel de călătorie va dura 13 minute, a anunţat mnagerul Zoo Braşov, Alin Pînzaru, însă experienţa va fi una intensă, în care vizitatorii vor putea vedea virtual, specii de animale din Africa, în mediul lor natural.

O călătorie cu autobuzul virtual prin safariul african va costa 15 lei pentru un adult şi 10 lei pentruun copil.

 

Investiția în acest sistem se ridica la 570.000 de lei. Suma acoperă cele 10 camere VR, calculatoarele, serverul și scenariul solicitat de Zoo Brașov. 

Turul virtual Safari este un obiectiv destinat diversificării activităţilor oferite vizitatorilor (pe lângă vizitarea grădinii zoologice şi Planetariu).

Turul virtual este conceput astfel încât să ofere experienţa unei călătorii de tip safari unui număr de maximum 10 persoane (numărul de locuri disponibil în autobuzul virtual). Prin intermediul căştilor VR, vizitatorii vor vedea pe parcursul turului animale specifice zonei de savană africană (elefanţi, lei, rinoceri, păsări exotice etc) într-un peisaj cu relief şi vegetaţie specifică, vizibil la 360 de grade.



Experienţa este completată de senzaţii fizice care imită traseul autovehiculului pe un teren accidentat (denivelări, podeţ de lemn), precum şi de momente inedite care previn monotonia unei simple plimbări (un elefant aruncă apă cu trompa în direcţia privitorului, un rinocer urmăreşte maşina şi se izbeşte de aceasta).

Pe lângă fondul sonor alcătuit din sunetele specifice, pe parcursul întregului tur vizitatorii primesc informaţii, prin intermediul unui narator, despre speciile de animale pe care le văd (identificarea animalelor şi curiozităţi despre viaţa acestora).



Un alt beneficiu important al turului virtual este cel educaţional: fiind o activitate accesibilă şi atractivă pentru persoane din majoritatea categoriilor de vârstă, este o metodă eficientă de transmitere a mesajelor educaţionale despre viaţa animalelor sălbatice nu doar şcolarilor, ci şi persoanelor adulte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.