FOTO&VIDEO. Bătrânele MiG-uri, vedetele paradei militare de la Brașov. Pe Bulevardul Eroilor s-a prezentat Armata Română în „miniatură”

Intrate în dotarea Armatei Române înainte de 1989 și modernizate în anii ’90, pe pentru a asigura interoperabilitatea cu NATO şi pentru a mări capacitatea acestora de a executa misiuni la cerinţele luptei aeriene moderne de la vremea respectivă, avioanele de luptă MiG 21 Lancer R au fost vedetele paradei militare de la Brașov. Practic, pe parcursul câtorva minute, șase aparate de zbor au survolat Brașovul de două ori,  acestea zburând în formație de câte două. 

Pe lângă aceste aeronave, cerul Brașovului a fost survolat de elicoptere  IAR 330 Puma Socat, precum și de aeronave ale Clubului Aeronautic Teritorial Braşov. 

În ceea ce privește forțele terestre, pe Bulevardul Eroilor din Brașov au putut fi admirate vehicule tactice, dar și autocamioane produse de Roman, care, a fel, sunt trecute de mult de prima tinerețe.



De altfel, pe străzile Brașovului s-a putut vedea, o „miniatură” a Armatei Române, una care, de mulți ani, încearcă să ajungă din urmă statele dezvoltate.

Dar deocamdată, în România lucrurile se mișcă „molcom”. Au fost cumpărate câteva avioane la mâna a II-a, ceva mai multe transportoare blindate Piranha 5, iar americanii lucrează la sistemele Patriot pentru România, care ar urma să ajungă în țara noastră prin 2020.



În viitor, autoritățile române speră să ajungă, până la urmă, la un final fericit în ceea ce privește achiziția unor corvete. Pe lista de cumpărături mai sunt niște aeronave F 16 (americanii și-ar fi dorit să ne convingă să cumpărăm direct F 35) și, dacă nu mai vine vreo criză, România ar putea cumpăra și ceva tancuri din Vest, care ar urma să înlocuiască bătrânele „T”-uri rusești sau TR-uri românești (realizarea unui nou tanc românesc e doar un vis). 

Așa că, până la modernizare, Armata Română defilează cu ce are, iar autoritățile își „îmbracă” haina patriotică la ceas de sărbătoare. 

Pe Bulevardul Eroilor au defilat și forțele Ministerului Afacerilor Interne (Poliție, Jandarmerie, ISU) și chiar Poliția Locală Brașov, iar vehiculele și dotările erau mult mai noi. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.