4,252 milioane lei pentru plata membrilor secțiilor de votare și a operatorilor care au participat la alegerile preziențiale

Indemnizațiile pentru membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare, operatorii de calculator și informaticienii implicați în procesul electoral al alegerilor prezidențiale din 10 și din 24 noiembrie, în municipiul Brașov  dar și sumele pentru protocol, au fost virate către primăria municipiului Brașov.



Potrivit prefectului Marian Rasaliu, pentru secțiile de votare din municipiul Brașov a fost alocată suma de 1.738.312 lei, încă din 29 noiembrie. Azi, în schimb, au fost virate sumele necesare și către administrațiile locale din restul județului. Este vorba despre suma de 2.514.268 de lei. Prefectul Marian Rasaliu spune că azi va fi virată și suma aferentă plății operatorilor de calculator și informaticienilor care au contrubuit la buna desfășurare a procesului electoral la secțiile din restul localităților din județ.

Indemnizațiile vor ajunge la 4.550 de persoane din județul Brașov, dintre care 2.730 din municipiul Brașov. Conform Legii 370/2004 republicată, pentru alegerea președintelui României și OUG 632/2019 cu privire la aprobarea bugetelor și a cheltuielilor necesare pentru pregătirea și desfășurarea alegerilor pentru Președintele României din anul 2019, președinții secțiilor de votare vor primi câte 1.388 de lei fiecare, aceeași sumă și locțiitorii șefilor de secție de votare și operatorii de calculator, iar membrii birourilor electorale vor primi câte 740 de lei. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.