Planul Urbanistic General al Brașovului, din nou la licitație. Contractul este estimat la 5,95 milioane lei

După ce a anulat prima licitație, ca urmare a unor contestații depuse la Consiliul Național pentru  Soluționarea Contestațiilor și la Curtea de Apel Brașov, municipalitatea brașoveană a reluat procedura de achiziție pentru întocmirea caietului de sarcini pentru actualizarea Planului Urbanistic General.



Conform declarației primarului Brașovului, George Scripcaru, pentru noua licitație, termenul limită de depunere a ofertelor este 31 ianuarie. Totodată, edilul a precizat că pentru noua procedură, caietul de sarcini este identic cu cel postat la prima licitație, document ce a fost elaborat împreună cu specialiștii Băncii Mondiale. „Am ținut foarte mult ca acest caiet de sarcini, care stabilește obiectivele pentru proiectantul care va realiza actualizarea PUG-ului, sa aibă o forma care sa ne garanteze că, indiferent de cine va depune oferte si de cine va câștiga, vom avea cea mai buna varianta de dezvoltare a orașului, care să fie orientată pe creșterea calității vieții brașovenilor și pe continuarea dezvoltării economice”, a declarat primarul. 

Conform informațiilor transmise de Primăria Brașov, valoarea estimată a contractului este de 5.950.000 lei cu tot cu TVA. 



Care sunt obiectivele contractului:   

  1. Analiza critică și operaționalizarea documentelor strategice și programatice internaționale relevante;
  2. Analiza critică și operaționalizarea documentelor strategice și programatice naționale relevante;
  3. Analiza critică și operaționalizarea documentelor strategice și programatice regionale și locale relevante;
  4. Analiza critică și operaționalizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului relevante;
  5. Operaționalizarea următoarelor obiective strategice:
  • Un nivel ridicat de calitate a vieții în Municipiul Brașov și în Zona Metropolitană Brașov;
  • Un nivel ridicat de echitate socială în Municipiul Brașov și în Zona Metropolitană Brașov;
  • Un capital uman valorificat, atât în Municipiul Brașov, cât și în Zona Metropolitană Brașov;
  • O competitivitate economică crescută a Municipiului Brașov și a Zonei Metropolitane Brașov;
  • O dezvoltare durabilă a Municipiului Brașov și a Zonei Metropolitane Brașov;
  • O administrare urbană și metropolitană eficientă.

Documentele enumerate anterior, elaborate la nivelul Uniunii Europene sau la scară națională, regională, metropolitană și locală stabilesc viziunea, obiectivele strategice și liniile directoare de dezvoltare a teritoriului național, regional și local pe termen mediu și lung.



Ele trebuie analizate critic și transpuse în Planul Urbanistic General al Municipiului Brașov, acolo unde este posibil, atât în faza de analiză și de diagnostic, cât și în faza de reglementare.

Prin acest contract, înainte de a se elabora Planul Urbanistic General, se vor realiza mai multe studii de fundamentare și alte analize ale fondului construit și fluxurilor de circulație. De asemenea, va fi realizată și o analiză a cartierelor de locuințe, a infrastructurii educaționale, dar și a surselor de poluare. Nu în ultimul rând, ca o etapă premergătoare PUG-ului va fi realizată o analiză a potențialului turistic al orașului și a zonelor de dezvoltare economică. 

Planul Urbanistic General al municipiului Brașov va fi integrat în conceptul de dezvoltare a zonei metropolitane. 



Actualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov se va realiza în termen de maximum 36 luni, iar firma care va câștiga licitația va trebui să organizeze și dezbaterile publice. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.