RATBV „stinge lumina” la ora 21.00. Ce opțiuni de transport au brașovenii care vor să meargă la Revelionul din Piața Sfatului sau se „mobilizează” pe ultima sută de metri

Brașovenii care vor să petreacă Revelionul în Piața Sfatului sau se „mobilizează” pe ultima sută de metri pentru a merge la o petrecere în oraș trebuie să fie extrem de atenți când își pregătesc călătoria. Asta pentru că autobuzele RATBV vor avea ultima plecare de la capetele de linie la ora 21.00. Cel puțin pentru cei care vor să întâmpine noul an în Piața Sfatului va fi destul de complicat, dacă vor musai să folosească transportul în comun.



Vor ajunge în centrul Brașovului în jurul orei 21.45 (maxim), apoi vor avea de stat în picioare, peste două ore, până la miezul nopții. Ce pot face este să se mai plimbe puțin prin zona centrală. Nu este o opțiune tocmai comodă pentru cei trecuți de prima tinerețe sau pentru oamenii care au ceva probleme din cauza statului în picioare. Apoi, ei vor trebui să își rezolve problema întoarcerii acasă, iar variantele sunt limitate: taxiul, transportul de tip Uber sau… mersul pe jos. 



Găsirea unui taxiu este, însă, o întreagă aventură în noaptea de Revelion. Dispeceratele sunt pe „silent”, iar în cel mai fericit caz, clientul are un scurt dialog cu „roboțica”, misiunea ei fiind să îți spună să aștepți. O șansă ar fi  chemarea unui taxi prin aplicații, dar și această operațiune este o loterie. Se mai poate „vâna” un taxi pe stradă, mai apar, dar în acest caz, în 99% din cazuri clientul trebuie să își ia gândul de la cursa plătită conform ceasului și să fie dispus să scoată o sumă frumușică din buzunar. 

Ar mai fi varianta Uber, dar și șoferii care practică acest tip de transport sunt oameni și le surâde ideea unui profit frumușel… 



O opțiune ar fi mașina personală. Totuși, în noaptea de Revelion, avantajele sunt mai puține decât dezavantajele. În primul rând, cine ajunge în Centul istoric va trebui să găsească un loc de parcare, ceea ce se poate transforma într-o misiune imposibilă. Apoi, cel care are ghinionul de a fi șofer va trebui să „stea pe uscat”, adică să nu consume alcool… 

 Cât despre mersul pe jos… poate fi o alternativă. Numai că, de exemplu, cine stă în Noua va avea de mers cam 6,7 km până în Piața Sfatului. Asta înseamnă aproximativ 2 ore dus și alte două la întoarcere (asta dacă mai omul mai are aceeași energie ca la plecare). Pe scurt: patru ore pe drumuri. Incomod și destul de greu pentru mulți brașoveni. 



Probabil că cei de la RATBV ar putea lua în calcul ca, în noaptea de Revelion să asigure câteva curse. Deocamdată acest lucru se întâmplă numai în cazul liniei 20, dar este greu de crezut că în Poiană se înghesuie brașovenii care merg cu RATBV. Ce e drept, este utilă celor care lucrează în stațiune. 



Comparativ, în Săcele, în noaptea de Revelion este o cursă de noapte. Nu e mult, dar tot e mai bine decât în Brașov. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.