Susţinere de la SMURD Braşov, pentru Raed Arafat: „Ne rezervăm dreptul la acțiuni de protest”

Dr. Cristina Vecerdi, șefa UPU-SMURD Brașov

SMURD Braşov îl susţine pe dr. Raed Arafat, directorul Direcţiei Generale pentru Situaţii de Urgenţă, care în ultimele zile a purtat un dialog tensionat, la distanţă, cu ministrul de Interne, Ioan Marcel Vela, acesta din urmă arătându-se dispus să îl şi înlocuiască de la conducerea DGSU. De altfel, câteva zeci de medici și asistente din Unități pentru Primirea Urgențelor, SMURD și Servicii Publice de Ambulanță, printre care dr. Cristina Vecerdi – medic șef UPU-SMURD Brașov  și Ramona Motoașcă – asistent șef UPU-SMURD Brașov au semnat o scrisoare deschisă în care avertizează că în cazul în care dr. Raed Arafat va fi demis, „ne rezervăm dreptul la acțiuni de protest care, fără a afecta pacienții care se adresează sistemului de urgență”. 

În scrisoarea deschisă medicii din Sistemul de Asistență Medicală de Urgență și Prim-Ajutor Calificat susțin că „pentru ca acest sistem (SMURD, n. red) să funcţioneze la randament maxim, a fost necesară nu doar crearea de către dr. Raed Arafat a mecanismelor de dezvoltare în continuare ci şi identificarea de căi prin care să se evite obstacolele ridicate pentru atingerea a exact acelor repere care astăzi i se reproșează, şi nu numai, pentru că nu au fost atinse. A fost nevoie de o muncă de convingere extraordinară pe care dr. Raed Arafat a trebuit să o ducă, zi de zi, pentru ca şi cel mai mic element de dezvoltare să treacă de voinţa celor care nu au înţeles sau nu înţeleg aceste mecanisme. Practic în ultimii ani sistemul a mai putut să evolueze doar ca urmare a acestui efort colosal pe care el l-a făcut. Aveţi dubii? Căutaţi în sertarele Ministerelor pe care le evaluaţi, câte propuneri legislative, propuneri de regulamente sau proceduri zac uitate”.   

Medicii care mai spun că „amploarea acestor ameninţări, mai mult sau mai puţin mascate, a ajuns la o dimensiune inimaginabilă şi la forme de manifestare care ne demonstrează, pe de o parte faptul că este un fenomen concertat, realizat pe mai multe căi, pe de altă parte faptul că cei care orchestrează aceste atacuri nu au nici măcar cunoştinţe de bază despre funcţionarea a ceea ce încearcă să distrugă. Ameninţarea demiterii dr. Raed Arafat înainte de finalizarea unor anchete sau audituri de către neprofesionişti (a rămas celebră acuzaţia Corpului de Control al Prim-Ministrului, de acum câţiva ani, prin care sunt criticate echipele de intervenţie de la Clubul Colectiv pentru că au făcut resuscitarea pe asfalt, deşi ghidurile de specialitate si practica exact asta recomandă), realizarea unor auditări a căror teme se modifică de trei ori într-o săptămână, apariţia unor pseudo-oferte din domeniul privat cu pseudo-soluţii, sunt doar câteva din aberaţiile acestor jocuri care au un singur rol: cel de a satisface nevoi economice sau comerciale ale unui grup de oameni care nici măcar nu sunt capabili să ia o decizie, ascunzându-se în spatele unor aşa-zise «analize» sau «evaluări»”.

„Stimați domni și doamne cărora nu ne este permis să ne adresăm altfel, acest sistem a fost construit în 30 de ani dar poate fi distrus în 30 de zile. Ce veți pune în loc? Încercați să explicați acest lucru cetățenilor României. Încercați să descrieți prin ce mecanisme va funcționa acest sistem pe care nu l-ați înțeles și nu îl veți înțelege decât dacă îndepliniți una din două condiții: fie faceți parte din el cu trup și suflet, fie beneficiați de el pentru trup și suflet”, se mai arată în documentul amintit.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.