Varianta Companiei Apa pentru „salvarea“ pârâului Graft: canalizare pentru 90 de imobile din Șchei. Asta dacă vor și proprietarii!

Compania Apa Brașov caută, pentru anul 2020, o soluție pentru extinderea rețelei de canalizare în cartierul Șchei. Astfel încât pârâul Graft să nu mai degaje mirosurile pentru este deja cunoscut. Proiectul privind menținerea curată a pârâului Graft presupune, în primul rând, canalizarea unor imobile din Șchei, spune reprezentanta Companiei Apa, Alina Bălătescu, acesta fiind primul pas pe care îl are, în prezent în pregătire, operatorul de apă și canalizare al orașului.



Pârâul Graft, curge din zona Pietrele lui Solomon, până în zona Prodlacta, unde se unește cu canalul Timiș pentru a se vîrsa apoi în Bârsa. De mulți ani, pârâul este o problemă pentru brașoveni, din cauza mirosurilor pe care le degajă, mai ales pe tronsonul de După Ziduri, în unele perioade din an. Pentru 2020, Compania Apa, care gestionează rețelele de apă și canalizare din municipiu, vrea să găsească o soluție pentru a menține acest pârâu curat. Primul pas este acela de a extinde canalizarea din cartier la 90 de imobile care acum nu au legătură direct. Imobilele care vor fi canalizate se află pe străzile Învățătorilor, Podul Crețului, Pe Tocile, Căpitan Ilie Birt, Egalității, Băilor și Vasile Saftu.  Deocamdată, acest proiect care va fi finanțat din fonduri proprii, se află în fază incipient, având doar un  certificate de urbanism.

„Trebuie să găsim o soluție de implementare a acestui proiect, întrucât pe sub unele dintre aceste case curge pârâul Graft, și de fapt, aceasta este și sursa mirosurilor. Va trebui să vedem cum putem intervene în a canaliza aceste imobile, având în vedere că din punct de vedere legal noi nu putem intervene decât până la limita cu casele“, a declarat Alina Bălătescu.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.