FOTO. 92 de case din Șchei, care deversau apele menajere direct în pârâul Graft , vor fi legate la sistemul public de canalizare

92 de imobile care nu sunt racordate la sistemul public de canalizare din Șchei, ci deversează apele menajere direct în canalul Graft, vor fi legate la rețea. Imobilele se află pe străzile Învăţătorilor, Podul Creţului, Pe Tocile, Căpitan Ilie Birt, Egalităţii, Băilor și Vasile Saftu.

Pentru înlăturarea poluării pârâului Graft cu aceste ape uzate, Compania Apa a întocmit un proiect prin care să se creeze condiţiile pentru racordarea la sistemul public de canalizare a imobilelor identificate. Acesta vizează extinderea şi înlocuirea reţelelor de canalizare vechi cu unele noi, amplasate mai aproape de case, astfel încât conectarea să se facă mai uşor şi mai rapid, au anunțat reprezentanții Companiei Apa.

Lucrările au fost împărţite în 8 tronsoane, primele două fiind deja începute pe strada Podul Creţului. Aceasta primă etapă vizează racordarea unui număr de 31 de imobile la reţeaua publică de canalizare. Costurile lucrărilor, pentru prima etapă, sunt estimate la 800.000 lei, suma fiind suportată în totalitate din fonduri proprii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.