Două luni cu șantier și restricții de circulație pe str. Nicolae Titulescu. Compania Apa schimbă conductele ce alimentează zona de nord a orașului

Strada Nicolae Titulescu va intra în șantier pentru următoarele două luni, timp în care vor fi făcute ample lucrări la rețeaua de transport și distribuție a apei potabile. Reprezentanții Companiei Apa spun că lucrările încep pe 22 octombrie și se vor finaliza pe 22 decembrie, conform unui plan realizat de constructor, iar intervențiile se vor face te tronsoane. Acest lucru impune aplicarea unor restricții parțiale sau totale pe tronsoanle de pe strada Nicolae Titulescu unde se vor face lucrările. 



Intervențiile pentru modernizarea reţelelor de apa potabilă pe strada Nicolae Titulescu au început din 4 octombrie. Lucrarea constă în amplasarea unei conducte de fontă ductilă cu diametrul de 500 mm şi a doua conducte de distribuţie apă potabilă din polietilenă cu diametrul de 160 mm.

„Este o lucrare de mare anvergură şi cu o importanţă deosebită pentru locuitorii strazii Nicolae Titulescu, dar mai ales pentru oraşul Braşov. Conducta de fontă ductilă a cărei construcţie este deja realizată pe străzile Avram Iancu, Cuza Vodă, Iuliu Maniu şi Castanilor, este menită să asigure necesarul de apă potabilă în zona de nord a Braşovului (Bartolomeu, n.n) care va avea o dezvoltare importantă  în anii următori“, a explicat Doru Șoptărreanu, managerul acestui proiect pe care Compania Apa în implementează cu fondurie europene. 

Pe strada Nicolae Titulescu, lucrările se fac pe 5 tronsoane trasate de constructor, iar pentru buna desfășurare, va fi nevoie de unele restricții de circulație, dictate de mărimea și greutatea noilor țevi.



Lucrările se vor defășura după următorul program și cu următoarele rute alternative pentru șoferi: 

  • Tronsonul 1: între intersecțiile cu str. Dorobanților și str. N.D Cocea – 22.10 – 03.11.2019

Lucrarea pe acest tronson presupune închiderea totală a circulației. Pentru cei care au intenţia să se deplaseze dinspre centrul oraşului (15 Noiembrie) sau strada Castanilor spre N. Titulescu, traficul auto va fi presemnalizat pe str. Castanilor (tronsonul între Iuliu Maniu și 15 Noiembrie) si pe str.15 Noiembrie (înainte de ”Patria”). Rutele alternative sunt:

– strada N. Titulescu, între Castanilor și Dorobanților 
– strada Dorobanților – Română – N.D. Cocea – N. Titulescu/15 Noiembrie.

Pentru cei care au intenția să se deplaseze dinspre Calea Bucuresti, traficul auto va fi presemnalizat pe C. București în zona cunoscută cu numele de ”3 alimentare”.  Circulația va fi posibilă pe strada N. Titulescu, între Calea București si N.D. Cocea și poate fi continuată pe N.D. Cocea – Păun Pincio – Dorobanților – 15 Noiembrie. Accesul pe N. Titulescu în zona Castanilor-Dorobanților nu va fi posibil decât dinspre centrul orașului sau dinspre Castanilor.



  • Tronsonul 2: între intersecțiile cu str. N.D Cocea și str. Dimineații – 4 – 10.11.2019

Traficul va fi restricționat pe un singur sens, dinspre Dimineții spre Castanilor. Conducătorii auto care au intenția să ajunga dinspre Patria în zona N. Titulescu, între Dimineții și Calea București, o pot face pe traseul N. Titulescu-Dorobanților – Cezar Boliac – Dimineții – N. Titulescu.

  • Tronsonul 3: între intersecțiile cu str. Dimineții și str. R0șiorilor: 10 – 24.11.2019

Traficul va fi restricționat pe un singur sens, dinspre intersecția cu Roșiorilor spre Castanilor. Conducătorii auto care au intenția să ajungă dinspre Patria în zona N. Titulescu, între Roșiorilor și Calea București o pot face pe traseul 15 Noiembrie – Petru Rareș – N. Titulescu sau C. București – N. Titulescu.



  • Tronsonul 4: între intersecții cu str. Roșiorilor și str. Petru Rareș: 25.11 – 13.12.2019

Traficul va fi restricționat pe un singur sens, dinspre intersecția cu Petru Rareș spre Castanilor. Conducătorii auto care au intenția să ajungă dinspre Patria în zona N. Titulescu, între Petru Rareș și Roșiorilor, o pot face pe traseul N. Titulescu – Roșiorilor – Păltiniș – Petru Rareș -N.Titulescu sau o pot face pe traseul 15 Noiembrie – Petru Rareș – N. Titulescu sau C. Bucuresti – N. Titulescu. În decursul acestei perioade este programată o lucrare importantă de conectare a conductei de fontă ductilă (DN 500 mm) cu o altă conductă (DN 700 mm) în intersecția străzilor N. Titulescu – Serii – Păltiniș. Această lucrare va necesita blocarea totală a acestei intersecții pentru o perioadă de 3 zile, estimată pentru 06 – 08.11.2019. În acest interval de timp nu va putea fi asigurată o cale de acces auto pe N. Titulescu, dinspre C. București spre Patria, pe străzile adiacente. Accesul se va putea face doar dinspre Patria.

  • Tronsonul 5: între întersecțiile cu str. Petru Rareș și str. 

Traficul va fi restricționat pe un singur sens, dinspre Calea București spre Castanilor. Conducătorii auto care au intenția să iasă din N. Titulescu în Calea București, o pot face pe traseul N. Titulescu – Petru Rareș – 15 Noiembrie – Calea București. 

„Ținând cont că este o lucrare foarte importantă pentru municipiu – că e o conductă ce alimentează zona de nord a orașului, este imporant să nu ne prindă iarna cu aceste lucrări.  În zona respectivă sunt, de asemenea, și unele instituții, de la Direcția Fiscală, la spitalul județean, de aceea trebuie să ne mișcăm foarte repede. Compania Apa trebuie să aibă un program zilnic de informare despre stadiul lucrărilor, restricțiile de circulație și variantele de acces în zonă“,  a precizat primarul Brașovului, George Scripcaru. 



Atât Poliția națională, cât și Poliția Locală, prin birourile și compartimentele rutiere au anunțat că tronsoanele pe care se vor face lucrări, dar și rutele alternative pentru șoferi, vor marcate corespunzător. 

Această lucrare face parte dintr-un contract de reabilitare și extindere a reţelelor publice de distribuție apă potabilă din municipiul Brașov, finanțat prin Programul Operațional de Infrastructură Mare. Valoarea întregului contract este de aproximativ 19,24 milioane de lei, inclusiv TVA.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.