42 de proiecte depuse pentru „bugetarea participativă” din Braşov. Termenul limită de depunere a dosarelor este 16 februarie

Programul „Bugetare participativă” pare a avea căutare în rândul braşovenilor. Apelul de proiecte a fost lansat în 23 decembrie şi, potrivit informaţiilor Primăriei Braşov, până acum au fost depuse deja 42 de dosare. Sesiunea de depunere a proiectelor este în plină desfăşurare, pentru că proiectele pot fi înregistrate până la data de 16 februarie 2020. 



 Prin acest acest program sunt admise proiecte a căror valoare este mai mică de 100.000 de euro. Banii nu vor fi primiţi de autorii proiectelor ci vor fi implementate de Primăria Braşov. 

Calendarul programului: 

  • 23 decembrie – 16 februarie: Depunerea proiectelor, pe platforma online disponibilă pe site-ul Primăriei Braşov. 
  •  17 februarie  – 15 martie: Analiza și evaluare proiecte  de către o comisie din cadrul Primăriei Braşov – stabilirea proiectelor eligibile.  
  • 16 martie – 15 aprilie: votul cetăţenilor.
  • 23 aprilie: anunțarea proiectelor câștigătoare. 
  • 24  aprilie: începerea implementării proiectelor. 



Ce domenii vizează Programul „Bugetarea participativă”

  1. Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației (amenajare de alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale, fluidizarea traficului, crearea de infrastructuri pentru siguranța rutieră, creșterea gradului de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități, propuneri de zone cu restricție auto, piste de biciclete, sisteme de supraveghere video)
  2. Amenajare de spații verzi și locuri de joacă (amenajarea, repararea, renovarea, înființarea acestora, întreținerea)
  3. Amenajare spatii publice (zone pietonale, piațete, mobilier stradal, iluminat public, etc – amenajare, înființare, reparare).
  4. Infrastructură culturală
  5. Infrastructură educațională
  6. Infrastructură de sănătate
  7. Infrastructură sportivă
  8. Digitalizare (proiecte IT menite să crească gradul de utilizare a tehnologiilor în scopul îmbunătățirii calității vieții).

 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.