Licitația pentru construirea sălii polivalente de la Brașov, lansată în luna mai?

Sala Polivalenta Brașov - Concept

În luna mai, Primăria Brașov ar vrea să lanseze licitația pentru execuția sălii polivalente de la Bartolomeu. Cel puțin așa susține purtătoril de cuvânt al Primăriei Brașov. Pe lista de investiții a municipiului însă, lansarea acestui proiect apare în luna noiembrie.



La sfărșitul lunii aprilie va fi gata proiectul tehnic și documentația pentru obținerea autorizației de construire, iar Municipalitatea a dat de înțeles că imediat după ce va avea documentele la îndemână vrea să lanseze procedura de achiziție pentru lucrările de execuție. 

Cu atât mai mult cu cât în perioada respectivă vor avea loc alegerile locale!



Potrivit indicatorilor tehnico-economici ai investiției, aprobați în noiembrie 2019 de către Consiliul Local, viitorul complex sportiv multifuncțional de la Bartolomeu este estimat la 279,675.330 de lei, inclusiv TVA. Costurile vor depăși astfel 50 de milioane de euro, aproape de două ori mai mult față de costurile Sălii Polivalente din Cluj, care are dimensiuni similare. Justificarea oficialilor ar fi că sala din Cluj a fost construită acum 5 ani, iar investiţia de la Brașov cuprinde şi zona adicentă, adică o parcare la subsol şi la nivelul solului şi zone verzi, alei pentru circulaţie pietonală şi carosabilă, zone de acces, promenade, zone de odihnă destinate pietonilor, servicii, restaurant.



Potrivit hotărârii de Consiliu Local, sala din Braşov ar urma să fie construită pe locul fostului stadion municipal. Studiul de fezabi-litate arată că acest complex va include sala principal, cu o capacitate de 10.059 de locuri, plus una de antrenament cu gradene, cu o capacitate de 1.152 de locuri. Complexul va beneficia de toate facilităţile pentru spectatori, sportivi sau artişti, dar va avea şi zone VIP sau pentru mass media. De asemenea, pentru încălzire şi electrificare, au fost proiectate trei surse de alimentare cu energie regenerabilă, respective pompe de căldură, celule fotovoltaice şi panouri solare. Potrivit documentaţiei întocmite de Biroul de arhitrectură Dico&Țigănaș, Complexul Multifuncţional Sala Polivalentă Braşov ar urma să fie construit în termen de trei ani de trei ani de la începerea lucărilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.