Aeroportul Brașov-Ghimbav, în planurile touroperatorilor din România, pentru curse din 2021

Agențiile de turism vor lua în calcul aeroportul Brașov-Ghimbav, pentru planificarea unor zboruri în anul 2021, a anunțat președintele Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Corina Martin, prezentă azi la Poiana Brașov, pentru întrunirea Asociașiei Aeroporturilor din România.  

„Începând din 2021, Braşovul va avea aeroportul internaţional cu numărul 18 din România, iar deschiderea acestui aeroport va atrage un număr consistent mai mare de touroperatori străini şi români, care vor putea aduce mult mai mulţi turişti străini şi români în destinaţia Braşov, în Transilvania şi între destinaţiile turistice din România. De asemenea, braşovenii şi transilvănenii vor putea ajunge mult mai uşor în vacanţă pe litoralul românesc“, a afirmat Corina Martin. 



 

Președintele FAPT spune că o prioritate ar fi operarea unui zbor Braşov-Constanţa, dar şi a unor chartere pentru incomming-ul de turişti.

„Una dintre priorităţi ar putea fi un zbor direct Braşov-Constanţa, care ar putea opera încă din 2021, dar şi zboruri charter cu turişti israelieni, britanici şi de pe alte pieţe pe care le considerăm importante, pentru a atrage turişti în România“, a declarat Corina Martin.

Experții apreciază că pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav există un potenșial foarte mare, mai ales pe cursele externe, cu atât mai mult cu cât județul Brașoiv este, în acest moment principala destinație turistică din România, din punct de vedere al numărului de vizitatori (după București), fără a avea autostradă sau aeroport. 



 

Apariţia celui de al 18-lea aeroport o salutăm, o aşteptăm cu mare interes pentru că Braşovul are un potenţial foarte mare în ce priveşte traficul aerian. Apreciem şi felicităm eforturile făcute de domnul preşedinte Adrian Veştea (preşedintele CJ Braşov -n.r.) pentru apariţia unui aeroport nou şi, din prezentările pe care ni le-a făcut dânsul, s-au făcut paşi impresionanţi în această privinţă şi, de asemenea, sunt aprecieri pozitive din partea ROMATSA, a Autorităţii Civile Aeronautice Române. Există potenţial şi pentru zborurile interne, dar, în principal, considerăm că există un potenţial foarte mare pentru Aeroportul Braşov pentru trafic extern. Aeroportul Braşov va dinamiza turismul activitatea sportivă, cea universitară în Braşov şi va aduce beneficii foarte mari pentru braşoveni care nu vor mai călători în altă parte pentru a putea să ia avionul“, a declarat, la rândul său, preşedintele AAR, David Ciceo.



 

„Consider că Braşovul, care a demonstrat în decursul timpului că, fără a avea niciun kilometru de autostradă care să lege de celelalte judeţe, are o capacitate de dezvoltare turistică foarte bună. am devenit cea mai importantă destinaţie turistică a României, practic, în ultimii trei ani, muntele a bătut marea – şi am convingerea că în momentul în care avem un alt mijloc de transport la dispoziţie – mă refer la aeroport – vor exista mult mai multe oportunităţi“, a precizat preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.