Consiliul Județean Brașov majorează bugetul de stimulente pentru medici, la 60.000 de lei pe lună. Cum se vor împărți banii pe spitale?

Spitalele din subordinea Consiliului Județean Brașov vor avea locată lunar suma de 60.000 de lei de la bugetul județului, pentru sporuri și stimulente financiare acordare personalului medical și de specialitate.



Plenul Consiliului Județean va supune aprobării în ședința de joi un proiect de hotărâre prin care va majora suma lunară acordată până acum spitalelor din subordine, cu această destinație, de la 40.000 de lei, la 60.000 de lei.

Suma va fi împărțită între unitățile medicale de stat din subordinea CJ, în funcție de dimensiuni și de personal, astfel: 

  • Clinic Județean de Urgență Brașov – de 26.500 de lei;
  • Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie – 9.500 de lei;
  • Spitalul Cinic de Pneumoftiziologie – 2.500 de lei;
  • Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „A. I Sbârcea“ – 9.500 de lei;
  • Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii – 9.500 de lei.

Modul în care vor fi împărțite aceste stimulente către personal, la nivelul fiecărei unități medicale rămâne la decizia conducerii spitalelor. 



Potrivit proiectului, împărțirea bugetului pentru stimulente a ținut cont, printre altele, de principiul stabilității, respectiv asigurarea predictibilității acordării acestora în limitele creditelor bugetare aprobate cu această destinație, principiul eficienței – în sensul în care stimulentele sunt acordate după evaluarea performanțelor personalului și principiul echității.



Prin acordarea stimulentelor se urmărește atragerea medicilor tineri către specializările deficitare, stoparea exodului medicilor în afara țării și stimularea personalului în vederea atingerii indicatorilor de performanță și stabilirea unor standarde ridicale în calitatea și siguranța actului medical. De asemenea, se urmărește și diminuare discrepanțelor dintre veniturile personalului medical și veniturile personalului de specialitate.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.