Peste 200 de elevi vor învăța o meserie la Săcele. Nouă companii vor susține clasele de învățământ dual de la Liceul „Victor Jinga“

 Liceul   Tehnologic „Victor Jinga” din Săcele a obținut aprobarea pentru noi clase profesionale în sistem dual, în anul școlar 2020 – 2021. Astfel, din anul școlar 2020-2021, conform proiectului cifrei de școlarizare aprobat, 91 de tineri se vor califica  în meseriile de strungar, lăcătuș construcții metalice și utilaj tehnologic, legător și tipăritor offset. Reprezentanții Primăriei Săcele au anunțat că firmele care vor susține cei 91 de noi elevi, în anul școlar 2020-2021, sunt Electroprecizia Electrical Motors , Raptronic Process Engineering, SIT România, Hidraulica, For Nice Events, Revitas, Axa Plus, Disz Tipo și Dewulf.

 În actualul an școlar, peste 140 de elevi își desfășoară activitatea la Liceul Tehnologic „Victor Jinga”. Aceștia se pregătesc pentru meseriile sudor, turnător, operator la mașini cu comandă numeric, comerciant-vânzător, recepționer-distribuitor și confecționer produse electrotehnice.

 

Învățământul profesional dual este unul care colaborează activ cu agenții economici și pregătește specialiști prin directa implicare a firmelor în actul de învățământ. Pe parcursul școlarizării, elevii beneficiază de cursuri de pregătire, atât teoretică, dar mai ales practică, de burse, iar la final, ei au garanția obținerii unui loc de muncă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.