Eveniment caritabil la Sânpetru, cu teatru, stand-up comedy și folk, în memoria dramaturgului Zaharia Bârsan. Fondurile strânse vor sprijini restaurarea Bisericii Sf. Nicolae din localitate

Pe data de 10 ianuarie 2020, de la ora 19.00, la Hotel Bielmann din Sânpetru, va avea loc un eveniment caritabil organizat în memoria artistului român de excepție Zaharia Bârsan – fondatorul teatrului național din Cluj și omul care a pus bazele teatrului profesionist în toată Transilvania, anunța organizatorii evenimentului.



Au confirmat participarea la eveniment următorii artiști:

Hella Andreea Gabor – actriţă profesionistă, profesor de teatru și dicție, fondator al Asociaţiei ACTcept din Brașov, avànd cunoştinţe în studiul fizionomiei. Hella Andreea Gabot a fost plecată cu Circul în Austria şi Portugalia, o artistă de valoare cu abilităţi remarcabile care i-au permis să interpreteze personaje multiple, de la dramă la comedie şi de la music hall-uri la perfomance-uri.

Ea va interpreta piesa „Crăciun”, de Ana Turos, într-un spectacol lectură. Distribuția: Zoe-Larisa Bădoiu, Simina Bogza, Tudor Adrian Budu, Hella Andreea Gabor, Cătălin Ionașcu.



Actorul Bogdan Gontineac – va prezenta un moment Stand-up comedy.

Deasemenea, va interpreta piesa „Trandafirii Roșii” de Zaharia Bârsan, într-un spectacol lectură alături de actorii Alecs Veres, Andrei Netejoru și Bebe Beatrice.

Bogdan Gontineac este actor, parte din echipa Magic Puppet, unde susține spectacole pentru colpii de ventrilogie, magie și experimente științifice. Mai colaborează cu câteva companii independente de teatru din Cluj, precum Reactor și Create.Act.Enjoy.
A avut roluri în filmele „Chuck Norris vs communism” și „Valea Orbilor”.
Este pasionat de sport și călătorii.



Claudiu Palalae – folkist sucevean, stabilit în Sânpetru. Este un iubitor al muntelui care îndrăgește Brașovul și încântă publicul brașovean la fiecare apariție pe scenă, cu muzica sa folk, reggae și rock. Un artist talentat care s-a remarcat la nivel național prin câștigarea trofeului obținut la gala „Folk You! „– Florian Pittis, dar și prin concertele live la evenimente din toată țara. Este profesor de chitară și își dorește să țină vie peste generații cultura folk-ului românesc.



Evenimentul este unul caritabil, astfel că intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, însă donațiile participatilor sunt binevenite, acestea fiind destinate restaurării monumentului istoric Biserica Sf. Nicolae din Sânpetru, construită in anul 1781, precum și suport artist.

Zaharia Bârsan – scriitor, poet și dramaturg român – s-a născut în Sânpetru, în anul 1878. De numele lui Zaharia Bârsan se leagă mai multe volume de poezii, povestiri, piese de teatru și memorialistică.

A fost fondatorul Teatrului Național din Cluj și primul său director. De asemenea, a fost cel mai important om de teatru din Transilvania anilor 1900, reușind să ridice nivelul teatrului de la amator la nivel profesionist.

Evenimentul din 10 ianuarie este organizat de Genu Arieseanu și Marian Arhire, în cinstea acestui sânpetrean care a fost un bun creștin și un om care a scris o parte importantă din istoria teatrului românesc.

Cei interesați sunt rugați să confirme participarea la numărul de telefon 0728 063 019.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.