Cei doi urși care au tot apărut pe lângă pârtia Clăbucet din Predeal vor fi relocați în județul Bihor

Cei doi urși care au apărut în mod repetat în ultima perioadă în zona pârtiei Clăbucet din Predeal vor fi relocați în județul Bihor. Inițiativa a venit din partea Ministerului Mediului, după ce Instituția Prefectului juețul Brașov a convocat o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență și a propus ministerului de resort, inițial, relocarea puiului de urs și recoltarea ursoaicei. 



„În urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, propunerea a fost aceea de relocare a puiului și de recoltare a ursoaicei, aceasta neavând legătură cu ursul cel mic. Din discuțiile cu reprezentanții Ministerului Mediului și Pădurilor, aceștia ne-au comunicat că au identificat un fond cinegetic în județul Bihor, care ar fi dispus să preia ambele exemplare. Am luat legătura cu Regia Pădurilor Kronstadt, gestionară a fondului cinegetic de la Predeal, iar ei și-au însuțit această propunere“, a declarat prefectul Cătălin Vasii.

Cătălin Văsii a mai spus ieri că se așteaptă rezoluția din partea Ministerului Mediului, iar în baza ei va fi obținut apoi acordul de relocare pentru cele două exemplare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.