FOTO&VIDEO. Spitalul din Zărneşti a renunţat la masa de operaţii „de muzeu”. Avea peste 35 de ani

Mai veche decât spitalul, masa de operații a Spitalului Orășenesc Zărnești a fost schimbată la începutul acestui an. Mai exact, managerul spitalului, Xenia Pucheanu, a declarat că spitalul a fost dat în folosință în anul 1986, iar atunci a fost adusă și vechea masă de operații.

„Medicii spun că acesta nu a fost nouă când a fost adusă la spital. Vechea masă este mai degrabă o piesă de muzeu. De altfel, întreg blocul operator ținea de de istoria medicinei. Nici vechile lămpi nu mai funcţionau corespunzător, iar unitatea de anestezie nu mai putea fi utilizată”, a declarat Pucheanu. 

Noua masă de operații a costat  79.968 de lei  a fost cumpărată printr-un program cofinanțat de Ministerul Sănătății, care a suportat 90 % din valoarea echipamentului.

Pe lângă acestă masă de operații, prin același program, la spitalul din Zărnești au fost cumpărate și alte echipamente, printre care 4 defibrilatoare, 6 monitoare pentru funcţii vitale (care au intrat în dotarea compartimentului ATI) sau o staţie centrală de sterilizare care nu exista până acum.



 Valoarea totală a aparaturii cumpărate prin programul cofinanțat de Ministerul Sănătății a fost de 1.698.884 de lei, din care, de la bugetul local al oraşului a fost achitată suma de 169.888 lei. Echipamentele au fost achiziționate și montate anul trecut, iar acum toate sunt fucționale. 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.