Față bisericească, ambasador al Brașovului. Adrian Veștea îl face cetățean de onoare al județului pe IPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului

Plenul Consiliului Județean va supune aprobării în ședinața extraordinară de joi, acordarea titlului de Cetățean de onoare al județului Brașov, Mitropolitului Ardealului, IPS Laurențiu Streza.



Proiectul de Hotărâre de Consiliu Județean se află pe lista de propuneri care vor fi supuse aprobării în ședință. În această dimineață, cu trei ore înainte întrunirii plenului, propunerea nu era încă însoțită și de documentația necesară – referat și proiect de hotărâre . 

În aceeași ședință de azi, consilierii județeni iau în discuție însă și regulamentul în baza căruia se acordă titlurile de cetățean de onoare. 

„Titlul de «Cetățean de onoare» reprezintă cea mai înaltă distincție acordată de județ unor cetățeni români sau străini, indiferent de domeniu în care își desfășoară activitatea, acesta încununând o recunoaștere a unei cariere de excelență, a unor fapte, acte și performanțe notabile. În calitatea sa de Cetățean de onoare al județului Brașov, posesorul titlului are obligația de promovare a imaginii județului Brașov, de a susține dezvoltarea economică și socială a județului Brașov precum și de a susține interesele județului Brașov și ale țării“, se mai arată în regulament.



Conform regulamentului, procedura de acordare a titlului presupune depunerea unei documentații în care se vor regăsi obligatoriu o copie a actului de identitate, curriculum vitae, certificat cazier judiciar și notă de prezentare.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.