Primăria Brașov vrea să ia 10 milioane de euro de la BERD, pentru eficientizarea energetică a instituțiilor de învățământ

Municipiul Brașov vrea să ia un credit de zece milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pentru eficientizarea energtică a clădirilor în care funcționează unități de învățământ. BERD are o linie de creditare care vizează susținerea unor proiecte de reabilitare a clădirilor unor instituții publice, iar primarul Brașovului, George Scripcaru spune că Municipalitatea este interesată de accesarea unei sum pe care să o folosească pentru eficientizarea energetică a clădirilor de școli, grădinițe și creșe. 



 

„Am avut discuții până acum cu cei de la BERD pe ceea ce  înseamnă clădirile publice și proiectele de reabilitare a acestora. Este vorba despre un program de finanțare rambursabilă pe care BERD îl are, prin care poate acorda credite de până la zece milioane de euro, pe o perioadă de 3+10 ani, în condiții foarte avantajoase, comparativ cu piața financiară. Finanțarea se acordă pentru eficientiarea unor clădiri în care funcționează instituții publice și după ce am făcut propriul inventar, ne-am gândit că ne putem încadra foarte bine cu cele în care avem instituții de învățământ. Vorbim despre un acord în condiții foarte avantajoase pentru autoritatea publică, având trei ani perioadă de grație, în care să nu fii obligat să returnezi, și apoi încă zece ani în care să faci rambursarea“, a explicat primarul George Scripcaru.

Ultimul cuvânt în această situație îl are Consiliul Local, căruia îi va fi propus acordul cu BERD. „Avem în prezent o serie de unități de învățământ unde avem făcut și studiul de fezabilitate, așa că știm cam care ar fi necesitățile din punct de vedere financiar, pentru altele avem și proiect tehnic, iar altele nu au niciun fel de documente în acest sens. Pe acest program al BERD punem introduce și viitoarele creșe sau grădinițe pe care le construim în prezent de la zero. Cred că este o oportunitate bună pentru noi și vatrebui să o luăm în calcul“, a mai spus primarul.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.