VIDEO. Cu pușca pe drumurile publice din Brașov. Vânătorul s-a ales cu dosar penal

Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a fost surprins folosind pușca de vânătoare pe un drum public din județul Brașov.



Intâmplarea a fost adusă în atenția publică pe rețelele de socializare și apoi și de către ministrul de Interne, Marcel Vela, care a declarat că a fost deschis un dosar penal după ce bărbatul ar fi folosit puşca pe un drum public din judeţul Braşov.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Voila au fost sesizaţi în data de 9 ianuarie 2020, în jurul orei 16.00, de către un bărbat din oraşul Râşnov cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DC 14, ar fi fost ameninţat şi agresat fizic de către persoane necunoscute. Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, bărbatul în cauză se deplasa cu maşina din direcţia Şoarş spre Felmer, iar în apropierea localităţii Felmer s-a intersectat cu un autoturism în care se aflau 3 persoane. Pe fondul unor discuţii în contradictoriu în legătură cu legalitatea unei partide de vânătoare, persoana vătămată ar fi fost agresată fizic şi ameninţată de către una dintre cele trei persoane, identificată de poliţişti ca fiind un bărbat în vârstă de 67 ani din municipiul Făgăraş.



Tânărul, Radu Bârlă, a scris pe facebook că a început să îi filmeze pe cei trei după ce a crezut că aceştia fac braconaj. Mai ales că, scrie el, „pasagerul din dreapta avea scoasă pe geamul portierei ţeava unei arme de vânătoare. Acum, am tot auzit de la localnici că se braconează în zonă, dar nu am văzut niciodată braconieri sau vânat ucis ilegal pe la cineva. Dar să dai de doi indivizi îmbrăcaţi în camuflaj, pe un drum public, care se comportau ca în savană la vânătoare de lei şi elefanţi, îţi cam ridică niscai nelămuriri“.

 

تم النشر بواسطة ‏‎Radu Bârlă‎‏ في الخميس، ٩ يناير ٢٠٢٠

„Individul cu puşca coborâse din maşină şi urcase puţin pe un dâmb. Căuta ceva prin iarba uscată. Apare triumfător cu un iepure mort în mâna dreaptă şi puşca în mâna stângă. Se îndreaptă spre confratele de lângă maşina de teren care aştepta cu un sac de plastic pentru pradă şi care îl anunţă că îi fotografiez. Aruncă vinovat iepurele în şanţ, se sfătuieşte cu celălalt ş îi predă arma. Eu încep să filmez (ştiu, trebuia s-o fac de la început, dar nu prea folosesc telefonul în acest scop de obicei şi nici nu am reflexe de cameraman). Se îndreaptă încet spre mine. „Stai să discutăm ca oamenii”. (…) Vine la geamul meu şi mă întreabă ce fac. Eu zic că vreau să văd ce fac ei, ca un cetăţean ce mă aflu. Dacă au autorizaţie să vâneze pe un drum public, lângă un loc plin de oameni şi animale domestice. Nea Puşcoci îmi zice că are multe autorizaţii şi scoate din buzunar două carnete cu copertă verde. Nu mi-a arătat ce scrie în/ pe ele. Apoi mă înjură şi se năpusteşte să-mi smulgă telefonul. Nu reuşeşte, dar nu mai pot filma. Începe să dea prin geamul deschis al portierei mele. Cu pumnii, cu palmele. Eu mă apăr, parez, încerc să-l împing. Scap telefonul lângă scaun. El trage de portiera încuiată şi mă înjură. Dă în continuare. Apoi începe să mă ameninţe cu moartea. Strigă la celălalt să-i aducă arma să mă împuşte. Moment în care mă bufneşte râsul. Am mai fost ameninţat cu moartea, dar nimeni nu s-a mai oferit să mă împuşte până acum. Mai dă de câteva ori şi pleacă descurajat”, povesteşte tânărul pe reţeaua de socializare.



Potrivit newsbv.ro, vânătorul ar fi fostul adjunct pe logistică al comandantului Jandarmeriei Făgăraș, Ioan Macarie, care până în 1997 a fost comandant la Jandarmeria Făgăraș, iar după, la pensie, s-a ocupat de secția Facultății economice din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, deschisă la Colegiul Național „Radu Negru”.

Contactat de „Salut Făgăraș” vânătorul spune că participa la o partidă de vânătoare autorizată și că ceea ce a făcut tânărul pe Facebook este defăimare, astfel că il va da în judecată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.