Ministrul Tinererului și Sportului: Brașovul poate solicita organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2028

Viitorul sportului românesc este strict legat de administraţia publică locală, a declarat, joi, la Braşov, ministrul interimar al Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, care a menţionat că proiectele municipalităţii braşovene privind extinderea domeniului schiabil de la Poiana Braşov sunt „o iniţiativă pe care Guvernul trebuie să o susţină” şi a precizat, că, din punctul său de vedere, Braşovul se poate concentra pe a obține organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă de Tineret din 2028.



Primarul Braşovului, George Scripcaru, a prezentat, joi, alături de reprezentanţii Asociaţiei de Turism Poiana Braşov, ministrului Stroe, masterplanul privind extinderea domeniului schiabil, realizat de o firmă austriacă de profil, din fondurile organizaţiei patronale respective, o investiţie estimată la 32 de milioane de euro.

În context, ministrul Ionuț Stroe a explicat că, în prezent, România nu este pregătită să organizeze competiţii sportive internaţionale importante, dar a menţionat că Braşovul „este pregătit să targeteze, de exemplu, 2028”, referindu-se la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă de Tineret.



„CIO a schimbat filosofia în stabilirea oraşelor gazdă pentru competiţiile importante şi a stabilit un nou mod de lucru, acela al unui dialog permanent al celor care doresc organizarea unor competiţii importante. Pe baza acestui dialog, pe care, în mod continuu autorităţile trebuie să-l facă cu CIO, dezvoltăm în mod sustenabil infrastructura sportivă şi turistică şi, îndată ce suntem pregătiţi, trecem la etapa de dialog structurat, pe eveniment. (…) Nu este o dezamăgire (faptul că România, prin Braşov, a pierdut organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă de Tineret-n.r.), este doar o etapă absolut normală, trebuie să învăţăm să dialogăm cu CIO, să-i chemăm aici, să lucrăm împreună mai degrabă decât să comunicăm prin scrisori. Trebuie să îndeplinim anumite condiţii – infrastructură sportivă, de transport, turistică. (…) Eu sunt foarte optimist, că Braşovul este pregătit, din punct de vedere al investiţiilor şi al tuturor lucrurilor care se fac în acest moment, pentru a targeta de exemplu, organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2028”, a spus ministrul interimar al Sportului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.