Unitățile de învățământ și instituțiile publice din Brașov vor fi dezinfectate, ca urmare a declarării epidemiei de gripă

De azi, firma care a concesionat serviciile de dezinfecție, dezinsecție și deratizare pe domeniul public din municipiul Brașov începe o campanie de dezinfecție în unitățile de învățământ și instituțiile publice, în contextul în care la nivel național a fost declarată de ieri epidemia de gripă.

„În ultima perioadă au fost sesizate şi raportate numeroase cazuri de îmbolnăviri în rândul cetăţenilor și este înregistrată o creştere foarte mare a numărului de îmbolnăviri gripale şi infecţii repiratorii acute faţa de nivelul asteptat, fiind declarată oficial de către autorităţile de sănătate publică stare de epidemie cu extindere naţională. Municipiul Braşov este aflat într-o poziţie geografică cu un nivel foarte ridicat de îmbolnăviri, iar în acest sens Primăria Municipiului Braşov a solicitat concesionarului efectuarea serviciilor de dezinfecţie în toate unităţile de învăţământ şi instituţiile publice din municipiu”, se arată într-un anunț al Municipalității.

Dezinfecția în școli și instituții publice se va face în perioada 07.02.2020 – 15.02.2020.

Substanţa propusă a fi utilizată în activitatea de dezinfecţie este produsul Bionet A 15 ( TP 4) , substanţa activă alkyl (C12-16) dimethylbenzil ammonium chloride (ADBAC/BKC (C12-16), cu diluţia şi norma de aplicare indicate în avizul sanitar emis de Ministerul Sănătăţii; timp de acţiune a soluţiei dezinfectante maxim 60 de minute.

In perioada menţionată se va efectua şi activitatea periodică de combatere a rozătoarelor în interiorul unităţilor de învăţământ.

Pentru activitatea de deratizare se va utiliza produsul Agrorat Wax Block, substanţa activă brodifacoum, respectând norma de utilizare indicată in avizul sanitar/certificatul de recunoaștere mutuală.

„Informăm populaţia că au fost transmise către toate unităţile de învăţământ, măsurile de informare şi prevenire a intoxicării cu substanţe dezinfectante, insecticide şi raticide utilizate în activităţile de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, precum si documentele produselor utilizate, emise de Ministerul Sănătăţii, activităţile fiind programate de comun acord cu conducerile unităţilor”, au anunțat reprezentanții Coral Impex, firma care face dezinfecția, dezinsecția și deratizarea la Brașov.

(Foto arhiva, cu rol ilustrativ)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.