Primăria Brașov alocă două milioane de lei în 2020, pentru proiectele culturale independente. Ghidul de finanțare a rămas la fel ca anul trecut

Foto: Andrei Paul/Primaria Brasov

Ghidul de finanțare a proiectelor culturale care vor fi susținute în acest an cu bani de la bugetul local a fost aprobat în ultima ședință a Consiliului Local, iar săptămâna viitoare va fi lansată și sesiunea propriu-zisă de finanțare, a anunțat viceprimarul Brașovului, Costel Mihai.

„În Consiliul Local, Ghidul de finanțare pentru proiectele independente a fost aprobat într-o formă semănătoare celei de anul trecut, fără modificări de fond. Condițiile de finanțare au rămas aceleași, unele noutăți apărând, în urma discuțiilor cu beneficiarii anilor trecuți, în ceea ce privește condițiile de decontare a cheltuielilor. Săptămâna viitoare vom lansa sesiunea de finanțare, pentru a le da astfel ocazia promotorilor de proiecte culturale, să obțină finanțări pentru evenimente care se desfășoară încă din prima parte a anului“, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

În acest an, bugetul alocat susținerii unor proiecte culturale independente este de 2 milioane de lei, la fel ca în ultimii doi ani. Suma este de patru ori mai mare față de anul 2016, când Municipalitatea alocat un buget de 500.000 de lei Bugetul va putea fi accesat pentru finanțarea unor poiecte culturale din domenii diverse: muzică, teatru, arte vizuale.

„În calitate de viceprimar am susținut finanțarea proiectelor culturale independete, solicitând de fiecare dată majorarea bugetului alocat acestora. Dacă în 2016, Primăria Brașov avea 500.000 pentru finațarea pe Ghidul cultural, în 2017 am solicitat dublarea sumei, iar din 2018 am majorat suma, 2 milioane de lei. Consider că aceste proiecte culturale propuse de asociații și ONG-uri locale au un aport important la dezvoltarea culturală a comunității brașovene, aducând o efervescență în viața orașului. De altfel, până acum am avut parte de o serie de proieste de succes, care deja au continuitate la Brașov, precum Amural, Jazz&Blues Festival sau Istoria la Presoana I, dar și de proiecte noi, care la prima ediție s-au dovedit atractove pentru o categorie mare de oameni și care au nevoie de susținerea noastră pentru a fi organizate din nou. Un astfel de exemplu este TAM TAM Festival, care anul trecut a fost la superlativ, iar pentru acest an se pregătește din nou să aducă cultura în stradă, pentru toți oamenii“, a declarat Costel Mihai.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.