FOTO. Brașoveanul Raul Pruteanu, vicecampion național la atletism, cu un „personal best”

Brașoveanul Raul Pruteanu este noul vicecampion național la atletism, la săritura în lungime.

Pe 21 și 22 februarie 2020 s-au desfășurat la București în sala din Complexul Sportiv Lia Manoliu, Campionatele Naționale de Atletism, categoria Juniori 1. La proba de săritură în lungime, Raul Pruteani, elev al Liceului Sportiv din Brașov a obținut locul II și medalia de argint, devenind vicecampion național, cu performanța de 6,86 m. De remarcat faptul că această performanță reprezintă un progres imens față de cea mai bună performanță a sa care era de 6,59 m, spun antrenorii săi.

Născut pe 10 august 2003, Constantin Raul Pruteanu, elev în Clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv Brașov, a început să practice atletism în 2012, coordonat de doamna antrenor Georgeta Nazarie.

Raul practică atletismul din anul 2012, dar proba de lungime a abordat-o abia acum un an. A devenit în timp proba sa favorită care i-a mai adus un loc II la Campionatele Naționale categoria Cadeți, în vara trecută, o participare la Balcaniada de cadeți 2019 ( Istanbul) și un loc 8 la Campionatele Balcanice de juniori indoor, Istanbul, 2020.

Visul său este participarea la Campionatele Europene de cadeți care se va desfășura în vara acestui an la Rieti, în Italia. Zborul său va trebui să măsoare 7,05 m, ceea ce reprezintă baremul impus de Federația Internațională de Atletism, pentru a concura la această valoroasă competiție.

Raul nu este prea departe de această calificare și este posibilă împlinirea acestui obiectiv prin disciplină, imens de multă muncă și tenacitate, spun profesorii săi.

„Îi urăm succes și încercăm să-l sprijinim cu tot ceea ce depinde de noi, profesorii acestui liceu cu veche tradiție în obținerea performanțelor de top la atletism. Felicitări și succes atât lui Raul Pruteanu cât și doamnei antrenor Georgeta Nazarie, descoperitor de valori ale atletismului de podium!”, este mesajul transmis de conducerea Liceului cu Program Sportiv din Brașov, al cărui director este Daciana Drăcea.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.