SC RATBV SA primește peste 58 de milioane de lei de la bugetul local al Brașovului. Ce cheltuieli acoperă acești bani?

Operatorul de transport public din municipiul Brașov, SC RATBV SA, va beneficia în acest an de o finanțare de peste 58 de milioane de lei de la bugetul local al municipiului Brașov.

Potrivivit proiectului de buget care va fi supus aprobării Consiliului Local de joi, SC RATBV SA va primi de la bugetul local următoarele sume:

  • 35 de milioane de lei pentru a acoperi diferența dintre preț și tarif, pentru călătoriile raza municipiului Brașov;
  • 12 milioane de lei pentru călătoriile gratuite sau reduse de care beneficiază pensionarii, veteranii, revoluționarii sau donatorii de sânge;
  • 11,1 milioane de lei pentru gratuitățile de care vor beneficia elevii de la instituțiile de învățământ din municipiul Brașov.

În bugetul său, operatorul de transport public SC RATBV SA, care operează și liniile metropolitane de legătură cu localitățile Cristian, Ghimbav, Râșnov, Codlea, Sânpetru, Bod, Feldioara și Prejmer va primi și din partea acestor localități, diferite sume menite să acopere diferența dintre prețul de operare și tariful plătit de călători, precum și facilitățile acordate unor categorii sociale.

Bugetul RATBV este completat și de veniturile proprii, provenite în cea mai mare parte din vânzarea de bilete și abonamente. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.