Braşovul oferă condiţii foarte bune de educaţie elevilor şi contrazice opinia că Educaţia în România nu este de calitate, a declarat, vineri, cu ocazia participării la aniversarea a 81 de ani a Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil“, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, Arthur Mattli.
Cu sprijinul masiv al Confederatiei Helvete si o cofinantare a primariei Municipiului Brasov, fostul liceu de…
تم النشر بواسطة bvtv.ro في الجمعة، ٣١ يناير ٢٠٢٠
Ambasadorul a dat ca exemplu de şcoli care oferă condiţii foarte bune elevilor Colegiul de Informatică şi Şcoala Generală nr. 4 din Braşov, ambele modernizate prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, subliniind că acest exemplu va putea fi extins şi la alte şcoli din Braşov.
„Ce s-a întâmplat aici (la Colegiul Grigore Moisil – n.r.) şi la Şcoala 4, sunt cele mai bune exemple pentru cum trebuie să fie şcolile astăzi, moderne. Municipalitatea braşoveană va putea implementa un program pe viitor, pe baza experienţei câştigate, a lecţiilor învăţate, pe baza acestor proiecte pe care noi le-am finanţat în Braşov, de modernizare, dotare, îmbunătăţire a condiţiilor de învăţare, eficientizare energetică a clădirilor (…) Aud oameni care spun că pleacă din această ţară pentru că Educaţia nu este de calitate şi e suficient să vizitezi o şcoală. Aceasta nu este valabil pentru Braşov, pentru această şcoală“, a declarat Arthur Mattli, la Colegiul de Informatică, citat de AGERPRES.
Mattli a povestit că este a treia sa vizită la Braşov, iar în discurtul să a remarcat eforturile echipei de la Primăria Braşov pentru finalizarea proiectului de modernizare a Colegiului de Informatică.
„Prima dată, trebuie să recunosc, am avut îndoieli, a doua oară am avut speranţe, a treia oară, astăzi, sunt bucuros. Pentru că în august, când am venit, am văzut probleme, că lucrurile au întârziat, că nu erau cum trebuiau să fie, am avut mai multe discuţii cu Primăria, cu inginerii, cum să abordăm situaţia. Când am revenit, am văzut acţiuni concrete, foarte hotărâte din partea viceprimarului Costel Mihai şi a echipei de la Primărie, care şi-au luat angajamentul să rezolve această problemă“, a declarat ambasadorul elveţian, care a subliniat că ţara sa a contribuit cu peste 2 milioane de dolari la modernizarea acestei şcoli.
Ambasadorul Confederației Elvețiene s-a aflat vineri la Brașov pentru a participa la evementele organizate de Ziua Colegiului de Informatică. Excelența Sa a dorit să participe la eveniment, “Info” fiind una dintre școlile a cărei eficientizare energetică a fost finanțată din fonduri elvețiene.
Proiectul a fost finalizat la sfârșitul anului trecut, iar din al doilea semestru al anului școlar 2019 – 2020, elevii, care până acum mergeau la cursuri într-o clădire din Astra de pe strada Cocorului, au revenit în școala lor.
Pe parcursul desfășurării contractului de finanțare, reprezentanții Ambasadei elvețiene au fost prezenți la Brașov în mai multe rânduri la Brașov, pentru a vedea, la fața locului, cum se desfășoară lucrările de la “Info”, însă aceasta a fost prima dată când Excelența Sa a văzut proiectul finalizat 100%.
Fii primul care comentează