Ambasadorul Confederației Elvețiene revine la Colegiul de Informatica din Brașov, la invitația viceprimarului Costel Mihai. „De această dată vom vizita o școală modernizată, în adevăratul sens al cuvântului“

Ambasadorul Confederației Elvețiene la București, Excelența Sa Arhur Mattli, revine la Brașov săptămâna viitoare pentru a patricipa la Ziua Colegiului de Informatică „Grigore Mosil“. Evenimentul va avea loc vineri, 31 ianuarie.



Potrivit viceprimarului municipiului Brașov, Costel Mihai, ambasadorul și-a arătat intenția de a fi prezent la sărbătoarea școlii, pentru a vedea, cu această ocazie, și noua față pe care o are Colegiul de Informatică „Grigore Moisil“, ce a fost reabilitat energetic printr-un proiect finanțat, în cea mai mare parte prin fonduri elvețiene. 

Alături de echipa sa, ambasadorul Arthur Mattli a mai ajuns la Brașov și anul trecut, î mai multe rânduri, însă a avut ocazia de a vedea Colegiul de Informatică „Grigore Moisil“ doar în șantier.



„De această dată, vom vedea o școală modernă, eficientizată energetic, cu cele mai noi materiale în domeniu“, a declarat viceprimarul Costel Mihai, care a adăugat că la Colegiul de Informatică, pe lângă proiectul pornit din fonduri elvețiene, Municipalitatea a venit cu achiziția de mobilier complet nou pentru sălile de clase și laboratoare. 

„Excelența Sa, domnul ambasador Arthur Mattli, și-a arătat dorința, încă de anul trecut, de a vedea proiectul în varianta sa finală și cred că Ziua colegiului este o ocazie bună de a-i prezenta cum arată această școală acum. Noua față a colegiului se datorează în mare parte și sprijinului pe care l-am primit din partea domniei sale, pentru că în ciuda greutăților pe care le-am întâmpinat cu constructorul spaniol, parteneriatul nostru cu finanțatorii elvețieni a fost unul corect, de bună credință, în ambele sensuri, ceea ce ne-a ajutat să ducem investiția până la capăt. Iar acum este momentul să ne bucurăm împreună de asta. Excelența Sa, domnul Arthur Mattli, a devenit deja un prieten al Brașovului și sunt convins că pe viitor ne va sprijini și cu alte proiecte finanțate din fonduri elvețiene, așa cum a făcut-o, în acest ciclu de bugetare, cu cele de eficientizare energetică de la Colegiul de Informatică, Școala gimnazială nr. 4 și de la SPLT“, a declarat viceprimarul Brașovului, Costel Mihai.

Proiectul de eficientizare energetică a Colegiului de Informatică „Grigore Mosil“ a fost finalizat la sfârșitul anului trecut, iar din al doilea semestru al anului școlar 2019 – 2020, elevii, care până acum mergeau la cursuri într-o clădire din Astra de pe strada Cocorului, au revenit în școala lor.

Pe parcursul desfășurării contractului de finanțare, reprezentanții Ambasadei elvețiene au fot prezenți la Brașov în mai multe rânduri la Brașov, pentru a vedea, la fața locului, cum se desfășoară lucrările de eficientizare energetică de la Colegiul „Grigore Moisil“, însă aceasta ar fi prima dată când Excelența Sa va vedea proiectul finalizat 100%. 



Investiția, în valoare de 5,036 milioane lei cu TVA, a fost una care a dat bătăi de cap autorităților brașovene, după ce constructorul angajat inițial nu a reușit să-și respecte termenul de septembrie 2019, pentru finalizarea șantierului. Până la data scadentă a contractului, Municipalitatea a reușit să deconteze din fonduri elvețiene lucrări executate în valore de 3.803.427,33 lei cu TVA, din cauza întârzierilor, pe restul fiind obligată să le suporte din fonduri proprii.  Acum, pentru a-și recupera banii, Primăria dă în judecată  atât SC CONSTRUCCIONES DECO SA, firma spaniolă care nu a terminat lucrările  timp, cât și firma care ar fi trebuit să plătească garanția de bună execuție, SC Asito Kapital SA. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.