246 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, confirmate până azi în România. 19 persoane sunt considerate vindecate

Până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire. În ultimul raport de informare, de miercuri, la ora 10.00, Grupul de comunicare strategică nu a mai comunicat și județele unde au fost confirmate aceste cazuri. 

UPDATE ora 10.45: La solicitarea presei, autoritățile au prezentat și informațiile legate de proveniența noiloc cazuri depistate la ultimele testări. Astfel, din cele 29 de cazuri nou confirmate până la ora 10.00,  12 sunt din Bucureşti, 7 din Iaşi, 3 – Ilfov, 2 – Hunedoara și câte 1 caz în Alba, Bihor, Maramureş, Olt, Suceava. Vârsta acestora este între 1 și 72 de ani. Aceste persoane sunt atât contacti ai cazurilor pozitive existente, cât și persoane care au călătorit în zone afectate ca de exemplu Spania, Italia, Marea Britanie.

**

Din cele 246 de cazuri înregistrate până acum, 19 sunt considerate vindecate. 

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Totodată, în ultimele 24 de ore, echipajele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 36 misiuni de transport pentru 122 persoane către diverse unități spitalicești, precum și la centrele de carantină existente în mai multe județe din țară

De asemenea, în sprijinul activităților de combatere a efectelor, la nivel național, au fost instalate 225 de corturi destinate triajului medical, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spațiilor de carantină.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.