32 de persoane au scăpat de carantină în județul Brașov. Numărul cazurilor confirmate de persoane cu COVID-19 rămâne secret

 Prefectura Brașov a anunțat joi că în județul Brașov, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Brașov, 70 de persoane se află în carantină. Practic, având în vedere că ieri erau 102 persoane, rezultă că 32 de persoane au „scăpat” de această măsură. Tot astăzi reprezentanții Prefecturii Brașov au anunțat că în 25 martie erau în autoizolare 1.819 persoane, mai multe decât ieri, când în această situație se aflau 1.723 de persoane. În schimb, nu a fost comunicat numărul de cazuri depistate pozitiv cu noul coronavirus, argumentul Prefecturii fiind că   datele referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

Controale și multe amenzi 

Pe de altă parte, Prefectura Brașov a anunțat că Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, precum și asigurând paza locațiilor de carantinare.  Astfel, s-au efectuat 3.149 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu, cu mențiunea că, în multe cazuri, s-au efectuat verificări repetate la același domiciliu.

De asemenea, au mai fost verificate aproximativ 900 de persoane și peste 300 autovehicule care se deplasau între orele 22.00-06.00, iar echipaje de polițiști și jandarmi au însoțit 11 convoaie auto care au tranzitat județul.
Tot de ieri până azi,pPolițiștii brașoveni au verificat un număr de 35 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării prevederilor ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență, întocmind un dosar penal pentru fapte de natură economică.  Pentru nerespectarea măsurii de autoizolare la domiciliu s-au aplicat două amenzi în valoare de 6.000 de lei. De asemenea, în cele două cazuri s-a dispus plasarea persoanelor în carantină instituționalizată.

În urma verificărilor, 49 de persoane au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației în intervalul orar 22.00-06.00, valoarea amenzilor fiind de 26.700 lei.
De asemenea, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.000 de lei, unor persoane care, pe diverse căi, inclusiv în mediul online, propagau informații false de natură a induce panică în rândul populației.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.