83 de persoane în carantină, 1.194 în autoizolare la domiciliu, în județul Brașov

83 de persoane se află în carantină, la Brașov azi, după ce au revenit din „zone roșii“ de infecție cu coronavirus. Alte  1.194 sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu, a transmis într-un comunicat de presă, Instituția Prefetului județul Brașov. Informații oficiale despre numărul cazurilor confirmate de infecție, în județul Brașov nu au fost date și nici datele conform cărora ar fi 25 de persoane testate pozitiv nu au fost confirmate sau infirmate în vreun fel de autorități. 

„Prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții conducerilor Spitalului Clinic Județean de Urgență, Spitalului de Boli Infecțioase, Unității de Primire Urgențe, Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, pentru a stabili noi măsuri organizatorice în vederea gestionării cât mai eficiente a situației create de noul coronavirus“, se mai arată în comunicatul de presă al Instituției Prefectului. 

Noile măsuri organizatorice nu au fost date publicului, de către instituțiile abilitate. 

Potrivit informării făcute de Instituția Prefectului, „în ultimele 24 de ore, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă «Burebista» și Poliția Locală au acționat atât în echipe mixte, cât și separat, pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență.
Astfel, au fost verificate 831 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu pe raza județului, acțiune în care au fost angrenați 202 polițiști, jandarmi și polițiști locali. 18 jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean au asigurat paza locurilor de carantinare aflate în răspunderea IJJ Brașov“, se mai arată în comunicatul de presă.

Tot în ultimele ore, polițiștii brașoveni au verificat 28 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării prevederilor ordonanței militare emise după declararea stării de urgență, iar pentru nerespectarea prevederilor OUG 1/1999, privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, precum și pentru nerespectarea autoizolării la domiciliu, s-au dispus următoarele sancțiuni:

* o amendă de 20.000 de lei, aplicată de Direcția de Sănătate Publică Brașov (care se adaugă altor 4, în același cuantum).
* 3 amenzi a câte 5.000 de lei, aplicate de Poliție
* 7 amenzi în valoare de 3.100 de le aplicate de jandarmii Grupării Mobile

„Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică“, a mai comunicat Instituția Prefectului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.