84 de persoane în carantină la Brașov și peste 1.200 în autoizolare

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică Brașov, 84 de persoane se află în carantină azi, 22 martie, în județul nostru, iar 1.261 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

Numărul cazurilor confirmate de infecție nu a mai fost făcut public nici azi, însa ultimele date publice (adunate de la autoritățile publice din alte județe) arătau că pe 21 martie, în județ erau confirmate 25 de cazuri. 

Autoritățile brasovene anunță, de asemenea, în ultimele 24 de ore, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au acționat atât în echipe mixte, cât și separat, pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență.

„Astfel au fost efectuate 2.830 de verificări la domiciliile persoanelor aflate în autoizolare. Menționăm că, în majoritatea cazurilor, s-a efectuat mai mult de o verificare a aceluiași domiciliu în ultimele 24 de ore”, se arată într-un comunicat oficial transmis de DSP Brașov.

Până acum, polițiștii brașoveni au verificat 84 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării prevederilor impuse de situația de urgență și ale ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență. Astfel pentru nerespectarea prevederilor OUG 1/1999, privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, precum și pentru nerespectarea autoizolării la domiciliu, s-au aplicat 9 amenzi în valoare totală de 38.800 de lei.

Instituția Prefectului face apel la populație să respecte normele de igienă și de distanțare socială si să nu se expună riscurilor de a contacta și transmite noul coronavirus. Cu toate astea, autoritățile locale păstrează în continuare secretul asupra unor date esențiale precum numărul cazurilor confirmate de infecții, a provenienței sau a trasabilității acestora.

„Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică”, se mai arată în comunicarea făcută de DSP si de Instituția Prefectului. 

Până când vom avea informații mai detaliate, mai clare și mai relevante despre evoluția la nivel local a infecțiilor cu COVID-19, îndemnul nostru rămâne același: stați în casă, pe cât posibil. Distanțarea socială este o bună cale de a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei apropiați. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.