95 de cazuri de coronavirus confirmate. România, aproape de scenariul 3 pentru COVID-19

Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus în România a ajuns la 95, autoritățile pregătindu-se astfel de intrarea în scenariul 3 al epidemiei de COVID-19.

UPDATE – ora 10.00. Alte două cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate sâmbătă dimineață, numărul cazurilor ajugând la 97. Este vorba despre o femeie de 47 de ani din București, care a intrat în contact direct cu o persoană întoarsă din Italia, care purta virusul, și un bărbat în vârsă de 39 de ani, revenit din Brescia, pe data de 5 martie și care acum se află înternat la Spitalul din Craiova. 

Vineri au fost confirmate 36 de noi îmbolnăviri printre care cea a unui copil de doar 1 an. Cazurile au legătură cu români veniți din țări afectate de COVID-19, persoane revenite în țară și contacți ai acestora. Autoritățile se pregătesc de scenariul 3 al epidemiei, ceea ce înseamnă un număr de îmbolnăviri între 101 și 2.000. Deocamdată, însă nu au precizat care sunt măsurile în astfel de caz.

Doar vineri au fost confirmate 36 de cazuri de îmbolnăvire. Din totalul infectărilor cu coronavirus, 30 sunt în București. Ieri, două dintre cele 95 de cazuri au fost confirmate în județul Brașov.

La nivelul municipiului Brașov încă de vineri s-au extins măsurile de prevenție, după ce Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis cu câteva zile înainte să suspende activitatea în școli, grădinițe, creșe, instituții de cultură, centre din subodinea Direcției de Asistență Socială, Centrul de Agrement din Poiana Brașov, patinoar, bazin olimpic de înot și alte baze sportive. În plus, programul cu publicul al unor instituții publice a fost limitat, iar la accesul în aceste instituții au fost plasate soluții de dezinfectare pentru cetățeni. 

Mai nou, CLSU a decis ieri unele măsuri în plus și pentru transportul în comun. Dacă din această săptămână se face zilnic dezinfectarea fiecăruia autobuz, de mai nou se interzice și coborârea sau urcarea pe ușile din față ale mijloacelor de transport în comun și un contact cât mai redus între călători, șoferi, bancnote și echipamentele din mașini. (Alte măsuri luate ieri la Brașov, AICI). 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.