Al treilea deces al unui pacient cu COVID-19, într-o singură zi. Pacientul nu călătorise în străinătate și nici nu intrase în contact cu o persoană infectată

În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).

UPDATE 22.00. Cel de al treilea pacient purător de coronavirus care a decedat azi este omul de afaveri Vasile Ouatu, acționarul majoritar al  Comercial UNIC din centrul municipiului Piatra Neamț. Ouatu era cunoscut și ca președinte al Clubului de Volei Unic Piatra Neamț, și fost viceprimar al municipiului Piatra Neamț.

Potrivit bzi.ro inițial bărbatul a fost izolat la domiciliu mai multe zile înainte să se prezinte la două unități medicale unde a fost diagnosticat cu pneumonie.

Acesta a refuzat testarea pentru coronavirus. Numărul extrem de mare al persoanelor cu care s-a întâlnit Vasile Ouatu este îngrijorător pentru ceilalți cetățeni. De asemenea, Ouatu a fost și la un concurs de dans, unde au fost depistate cu coronavirus și alte două persoane. Pe data de 8 martie 2020, bărbatul a organizat la propriul restaurant din centrul Piatra Neamțului mese festive.

Știre inițială:

Potrivit informării facute de Grupul de Comunicare Strategică, este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020 a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente, respectiv diabet șo hipertensiune arterială.

„În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată”, a informat Grupul de comunicare strategică. Acest detaliu aduce in prim-plan, din nou, importanța metodelor de a vă feri de infecție: respectarea cu strictețe a regulilor de igienă și distanțarea socială pentru o perioadă, evitând ieșirile-altele decăt cele strict necesare, și contactele cu alte persoane.

Așadar, stați în casă și respectați regulile de igienă! Este cea mai bună metodă de a vă proteja!

Vă amintim că, bilanțul cazurilor de coronavirus a ajuns la 433, astăzi, 22 martie 2020. În prima parte a zilei au fost înregistrate două decese în București și Craiova.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.