Un nou Centru pentru persoane fără adăpost în Brașov. Acesta va fi temporar, într-un spațiu pus la dispoziție de o firmă

Având în vedere că, în unele situații, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov ajung oameni ai străzii care vin doar pentru a „sta la adăpost” pentru câteva ore, șeful acestei structuri, dr. Cristina Vecerdi, a solicitat autorităților locale să amenajeze un centru temporar pentru persoanele fără adăpost, care să funcționeze în perioada coronavirusului. Conform anunțului Primăriei Brașov, acest centru va fi amenajat într-un imobil pus la dispoziția municipalității de un operator economic, care s-a oferit să acorde acest spațiu pentru cazare.   Același operator economic va asigura și masa caldă pentru aceste persoane.

În cazul acestui centru se va lucra în colaborare cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov și cu Secția de Psihiatrie a Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, pentru a interveni, în funcție de situație.

Centrul va funcționa cu caracter restrictiv, beneficiarii nu vor mai avea varianta de a ieși și a intra după propria voință (la fel cum se întâmplă la Centrul pentru Persoane Fără Adăpost de pe strada Zizinului)- măsura fiind luată pentru diminuarea riscului de contaminare a lor și a comunității.  

Pe de altă parte, autoritățile locale nu au anunțat încă un plan pentru persoanele fără adăpost care nu ajung la una dintre cele două unități sanitare. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.