Alertă de coronavirus la Guvern! Se fac verificări în legatură cu persoanele cu care femeia suspectă a venit în contact

Grupul de comunicare strategică a anunțat că, în prezent este in desfășurare o anchetă epidemiologică legată de o femeie de 42 de ani din București confirmată cu coronavirus (COVID-19) duminică, ce ar lucra la Guvern.

In prezent se fac verificări cu privire la posibili „contacți” ai persoanei din rândul personalului care lucrează în clădirea Guvernului României.

Anunțul făcut luni de către Grupul de comunicare strategică:

„În contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României”.

În acest context, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că femeia este bucătăreasă la Guvern, fiind suspect de coronavirus și fiul acesteia. În schimb, autoritățile centrale spun că nu este vorba despre bucătăreasa de la guvern.

„Femeia de 42 de ani nu este bucătăreasă la guvern. Este mama unui băiat care lucrează la o altă instituție, în aceeași instituție cu femeia de 42 de ani confirmată ieri, iar mama (bucătăreasa) și fiul locuiesc în aceeași casă”.

Femeia de 42 de ani din București este al doilea caz diagnosticat în Capitală. Autoritățile spun că ea este una dintre persoanele apropiate care au intrat în contact cu bărbatul de 49 de ani din București confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri. Femeia a fost transferată la Institutul Matei Balș.

Situația actualizată în România:

Până astăzi, 9 martie, la nivel național au fost confirmate 15 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României. Dintre cei 15 cetățeni care au contractat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.Toți pacienții internați au o stare generală bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 27 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.789 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.