Consilierii PNL Brașov își vor dona indemnizațiile, pentru activitățile de stare de urgență

Consilierii locali ai PNL Brașov au decis azi să își doneze indemnizațiile, care să fie folosite pentru acoperirea cheltuielilor legate de situația de urgență din acestă perioadă.

Propunerea a venit din partea consilierului local Adrian Oprică azi, în ședința de Consiliu Local susținută prin vieoconferință. 

„Propunerea mea este să ne donăm indemnizațiile de consilieri locali pe toată perioada de criză. Există o mare nevoie de bani în această perioadă și așa punem da și  noi o mână de ajutor la eforturile pe care le fac instituțiile naționale, instituțiile de pe plan local și spitalele din Brașov“, a declarat Adrian Oprică. 

De asemenea, Oprică a anunțat că intenția consilierilor locali PNL este și de a face voluntariat în această perioadă, în corpul de voluntari. 

Pe de altă parte, primarul George Scripcaru a amintit că brasovenii pot face voluntariat în următoarea perioadă doar sub coordonarea autorităților, ca membri ai corpului de voluntari care va veni în sprijinul Serviciului Local pentru Situații de Urgență Brașov. 

„Se poate face voluntariat, da, însă doar în unele condiții și sub coordonarea autorităților, a Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Formăm un Corp al voluntarilor, cu persoanele care și-au anunțat intenția de a face acest lucru acum. De altfel, azi la ora 12.30 ne vom întâlni cu cei care au depus solicitări în acest sens. Sunt persoane din ONG-uri, din structuri asociative, biserici, funcționari ai Primăriei, de la Operă, Filarmonică, Teatru, oamenii de la Direcția de Asistență Socială, cărora le-am pus la dispoziție un spațiu de cazare la Centrul din Noua. Totul se va face organizat, sub coordonarea CLSU, cu atribuții și proceduri clare, pentru a asigura siguranța tuturor“, a declarat primarul. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.