„Distanțarea socială”, imposibilă în autobuzele unui transportator privat de călători. Iau măsurile autoritățile în aceste cazuri?

Chiar dacă autoritățile recomandă distanțarea socială, iar RATBV a redus frecvența de circulație a mijloacelor de transport în comun pentru a descuraja deplasările inutile, operatorii privați de transport par a ignora aceste aspecte.

De exemplu,  vineri, ruta Rotbav – Brașov, autobuzul care a plecat de la Rotbav la ora 6.55 era plin. Situația a fost prezentată de o călătoare, care a spus că cei mai mulți dintre călători mergeau la serviciu și nu-și luasera măsuri de protectie. Iar asta se întâmplă în fiecare zi. 

Ne-am adresat Consiliului Județean care emite licente de transport pentru rutele din județ, prin Autoritatea Județeană de Transport, intrebând ce măsuri se pot lua în acest caz pentru a asigura siguranța călătorilor și cine trebuie să propună astfel de măsuri sau să le impună, având în vedere că sunten în situație de urgență. 

Sperăm ca la acestă întrebare să obținem un răspuns în timpul videoconferinței de presă de la ora 13.00 la care participă și președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Menționăm transportul pe ruta Rotbav – Feldioara – Brașov este asigurat de doi operatori, respectiv RATBV și Transbus Codreanu. În cazul operatorului privat, traseul și programul de este aprobat prin Hotărâre de Consiliu Județean. De altfel, la nivelul administrației județene brașovene  există o structură care se ocupă de monitorizarea operatorilor pentru ale căror trasee și programe au fost aprobate prin hotărâre de Consiliu Județean. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.