Pacientă cu COVID-19, internată la Maternitatea Brașov. Medicii au fost pregătiți

Conducerea Maternității Brașov a anunțat că în noaptea de 25/26 martie, Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Brașov a fost anunțat de un echipaj de pe ambulanță că va sosi o pacientă cu avort în curs și că această pacientă este contact COVID-19.
Ca urmare a anunțului, personalul medical a fost echipat corespunzător, ca pentru un caz confirmat COVID-19, iar pacienta – care era asimptomatică – a fost transportată direct în secția pregătită pentru cazurile COVID-19.
I s-a efectuat un test rapid COVID-19, care a ieșit slab pozitiv. Cazul a fost rezolvat din punct de vedere ginecologic și a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică.
Joi, 26.martie, dimineața, s-au trimis probele recoltate de la pacientă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, pentru a fi prelucrate prin testul Real Time PCR. În după-amiaza aceleiași zile a sosit rezultatul, care este pozitiv. În consecință, pacienta a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov.
Personalul Spitalului Clinic de Obstretică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Brașov nu a fost expus riscului de contaminare, iar cadrele medicale care au interacționat cu pacienta nu sunt considerate contacți.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.