FOTO. Elevii Colegiul „Honterus”, întrecere la cea de a 40-a ediție a concursului de schi al școlii. „Honterus Ski-Pokal” se organizează din 1981 în Poiana Brașov

Mai bine de 130 de elevi de clasele de gimnaziu și liceu ale Colegiului National „Johannes Honterus” s-au întrecut în acest an la cea de a 40-a ediție a concursului de schii al școlii, Hoterus Ski-Pokal.

Elevii schiori au luat startul pe pârtia Lupului Inferior și au concurat pentru cel mai bun timp, dar și pentru marele Trofeu, Ski-Pokal, ce revine clasei cu cele mai multe puncte acumulate. Trofeul este transmis clasei câștigătoare de la o ediție la alta, numele acesteia fiind inscripționat pe pocal.

„Dorim să continuăm această tradiție care promovează spiritul de echipă, comunitatea și imiplicarea socială”, le-a transmis elevilor, directorul Colegiului, Radu Chivărean, atunci când a făcut premierea câștigătorilor.

Prima ediție Honterus Ski-Pokal a avut loc în iarna anului 1981 la inițiativa fostei profesoare de sport Gisela Jäntschi (fostă Șidilariu).

„Am înființat acest concurs din dragoste pentru schi, dar și din dorința de a aduce copiii pe pârtie pentru a se bucura împreună de o activitate comună în natură”, spune Jäntschi.

Interesul elevilor, al profesorilor și al părinților pentru această întrecere a crescut de la an la an, numărul participanților ajungând de la aproximativ 50 la începuturile Ski-Pokal la peste 120 în ultimii ani. La evenimentul care a avut loc vineri a fost prezentă cea de-a doua profesoară de sport care a înființat concursul, Edith Bertleff.

„Mă bucur tare mult că acest concurs unește copiii și că se bucură atât de mult să schieze. E bine că astăzi au condiții mai bune, la începuturi trebuia să bătătorim cu toții pârtia pentru a putea schia” iși amintește profesoara.

Honterus Ski-Pokal este organizat de Colegiul Național Johannes Honterus și Asociația părinților ProHonterus și are ca scop promovarea sportului montan de iarnă în rândul elevilor, dar și încurajarea spiritului de echipă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.