Stare alertă în județul Maramureș, din cauza gunoaielor. Brașovul a fost scos din ecuație pentru a prelua deșeurile

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență, urmare a propunerilor formulate în Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș nr. 31/25.10.2022 privind declararea stării de alertă la nivelul județului Maramureș.  Astfel, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, prin hotărâre, declararea stării de alertă la nivelul județului Maramureș. Potrivit hotărârii CNSU, tratarea și depozitarea deșeurilor de la nivelul județului Maramureș vor fi asigurate, pentru o perioadă de 6 luni, la operatori autorizați din județul Bihor, municipiul Oradea. Tratarea și depozitarea deșeurilor se vor realiza pe bază de contract încheiat între autorităţile responsabile în acest domeniu și operatorii economici autorizați din județul Bihor, municipiul Oradea.

„Totodată, Instituția Prefectului Județului Maramureș va raporta lunar, Departamentului pentru Situații de Urgență, stadiul îndeplinirii măsurilor pentru revenirea la starea de normalitate”, a mai decis CNSU. 

Practic, prin decizia CNSU, Brașovul a fost scos din ecuație pentru a prelua deșeurile din Maramureș. Reamintim că în prima parte a lunii octombrie, Consiliul Județean Maramureș a încercat să obțină depunerea deșeurilor la depozitul ecologic de la Săcele, administrat de Fin-Eco. Solicitarea a primit un acord de principiu din Partea Primăriei Brașov, printr-un document semnat de administratorul public al municipiului, Adriana Miron. 

Deșeurile din Maramureș, pe punctul de a fi depuse la depozitul din Brașov. Primăria și-a dat acordul de principiu

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.