Măsuri COVID-19. RATBV își restrânge activitatea. După ora 22.00 vor mai fi doar „curse la comandă”

Primăria Brașov a anunțat noi măsuri pentru prevnirea răspândirii noului coronavirus. Astfel, după ce a avut o videoconferință  cu directorii și șefii de departamente ai operatorului de transport, RATBV, și cu șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, în vederea implementării prevederilor Ordonanței militare nr. 2/21.03.2020, primarul Brașovului, care este și președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență a anunțat mai multe măsuri: 

1. Se suspendă toate cursele RATBV în intervalul orar 22.00-6.00. Ultimele plecări vor fi în jurul orei 21.30. În cazul în care vor exista solicitări din partea personalului implicat activ în combaterea răspândirii virusului COVID-19, precum și a celui implicat în tratarea bolnavilor care au acest virus (medici, asistente, infirmiere etc.), RATBV își va adapta graficul pentru a putea asigura transportul acestor persoane. Solicitările vor fi depuse pe adresa ratbv@ratbv.ro.
2. La orele de vârf din zilele lucrătoare (dimineața, 6.00 – 9.00 și după-amiaza 13.00 – 18.00) vor fi aplicate reduceri de curse. În afara orelor de vârf din zilele lucrătoare (9.00 – 13.00, 18.00 – 20.00) vor fi aplicate reduceri mai consistente a curselor. Seara după ora 20.00 din zilele lucrătoare, vor mai circula câte 1, maxim 2 vehicule, numai pe liniile pricipale. Sâmbăta și duminica vor fi aplicate unele reduceri de curse în timpul zilei, mai consistente seara. Operatorul de transport va trebui sa prezinte noul grafic de circulație.
3. Pe traseele metropolitane se vor aplica reduceri de curse pentru descurajarea deplasărilor care nu sunt strict necesare. Se vor aplica aceleași principii de reducere a curselor ca și în municipiul Brașov.
4. Curățenie și dezinfecția mijloacelor de transport în comun, a terminalelor și refugiilor RATBV vor fi intensificate. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.