2 purtători de COVID-19 au decedat azi, în România. În ultimele 24 de ore au apărut 66 de cazuri noi, iar alte 64 de persoane au fost declarate vindecate

Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele două decese, pe teritoriul României, ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus, anunță Grupul de comunicare strategică.

Este vorba despre un pacient în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la Spitalul Clinic Boli Infecțioase Craiova. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş–București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externați. Cei vindecați sunt de la Timișoara – 43, de la București -3 , Craiova – 3, Constanța – 2 și la Iași -1.  

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică ieri, 21 martie, la ora 13.00 și până azi, la aceeași oră, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire. Datele despre proveniența noilor cazuri nu mai sunt făcute publice, autoritățile considerând că aceasta este o metodă de a împiedica panica, în rândul populației. 

La fel ca la raportarea de ieri, la ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară. Nu s-au făcut însă publice date despre județele în care se află pacienții internați la ATI. 

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt acum 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unități medicale private. Din nou însă, nu au fost date publicității date despre numărul testelor cu rezultate pozitive și a celor cu rezultate negative. 

Reamintim că printr-un document intern, Ministerul Afacerilor Interne le-a interzis prefecților să ofere informații mai detaliate, la nivel local, despre evoluția cazurilor din fiecare județ. Unica voce care oferă informații despre răspândirea COVID-19 în România, în acest moment, este Grupul de comunicarea strategică, format la nivelul Guvernului. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.