PNȚ-CD Brașov a ajuns în stradă pentru datorii de 20.000 lei. A „tras după el” și Teatrul Particular

bty

Chiar dacă din PNȚ-CD a rămas de mulți anu numai brandul, partidul a avut un sediu de lux în municipiul Brașov, în Piața George Enescu nr. 2. Spațiul a fost închiriat de la RIAL SRL (societate care administrează imobilele aflate în proprietatea municipiului Braşov), iar zilele trecute partidul a fost evacuat după trei ani de procese. Surse din cadrul Primăriei Brașov au precizat ca de mulți ani partidul a „uitat” să plătească chiria, ajungând la datorii de aproximativ 20.000 de lei. Ba mai mult, chiar dacă nu avea voie, PNȚ-CD a subînchiriat timp de mulți ani un spațiu din sediu Teatrului Particular Brașov, iar alte încăperi unor restaurante din zonă, pe care acestea le foloseau ca depozite. De la „chiriași”, partidul încasa lunar chiria.

De altfel, reprezentanții Primăriei au precizat ca procedura legală de evacuare a vizat numai partidul. Practic, și Teatrul Particular, dar și ceilalți „locatari” care plăteau chirie către PNȚ-CD au fost puse în situația de a elibera spațiul odată cu „gazda”. 

Fostul viceprimar Răzvan Popa a uitat ca „dosarul PNȚ-CD” a fost și în responsabilitatea lui 

Evacuarea PNȚ-CD a fost motiv de „campanie electorala” pentru fostul viceprimar Răzvan Popa (PSD), care a lansat câteva săgeți către Primăria Braşov. El l-a acuzat pe primarul Brașovului că  „se războiește cu instituțiile private de cultură”.

„La Brașov este o singură trupă privată de teatru, care este aruncată în stradă. Apelul meu către primarul Brașovului și către viceprimarul Mihai Costel (care coordonează activitatea RIAL – n.r.) este să găsească o soluție rapidă pentru rezolvarea problemei Teatrului Particular Brașov”, a declarat Răzvan Popa. 
Totuși, Popa pare a fi uitat că în perioada când era viceprimar coordona activitatea RIAL Brașov, iar PNȚ-CD funcționa și atunci în spațiul din Piața George Enescu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.