Precizările Direcției de Asistență Socială Brașov, despre cazul bătrânei din Tractorul: „Are aparținători care îi fac aprovizionarea în mod regulat“

După ce pe rețelele sociale a fost intens mediatizat cazul unei bătrîne din Tractorul, de pe Aleea Constructorilor, care de la geamul locuinței sale cerea trecătorilor de mâncare, Direcția de asistență Socială Brașov s-a autosesizat și a făcut verificări, pentru a vedea care este situația bătrânei. 

În urma acestor verificări, DAS a precizat că vârstnica are aparținători care îi fac aprovizionarea în mod regulat. 

„Referitor la informațiile apărute pe o rețea de socializare prin care se relata cazul unei persoane vârstnice din municipiul Brașov care cerea trecătorilor alimente, pâine, deoarece nu avea ce mânca, precizăm că aceasta nu este o informație reală. Din verificările verificările efectuate de instituția noastră la fața locului s-a constatat că persoana vârstnică are aparținători aceștia făcându-i aprovizionarea în mod regulat.

Rugăm cetățenii municipiului Brașov, ca în situația în care iau cunoștință de cazuri ale unor astfel de persoane care au nevoie de spriji, să se adreseze instituției noastre la următoarele numere: 

Telverde 0800 420 123
Telefon mobil 0770736 790.
Direcția de Asistență Socială Brașov va monitoriza în continuare situația persoanei vârstnice în cauză“, a transmis DAS Brașov. 

Reamintim că o brașoveancă din Tractorul a relatat într-o postare pe rețelele de socializare cazul unei vârstnice din cartier care striga, de la geamul locuinței către trecători, spunând că nu are ce mânca și îi este foame. Bătrâna promitea că îi va da banii la pensie, celui care o ajută. Postarea a devenit virală, fiind distribuită de peste 60.000 de persoane. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.