Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Toate cadrele medicale au fost testate negativ, dar doi angajați sunt în autoizolare

Conform strategiei stabilite pentru gestionarea epidemiei de coronavirus, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov este cel care preia, investigheaza și tratează cazurile suspecte sau confirmate de infecție cu coronavirus.

În acest context, cadrele medicale de aici sunt printre cele care au fost testate în ultimele zile pentru a se vedea dacă sunt purtătoare de Covid-19, având în vedere că au intrat în contact cu pacienți suspecți sau confirmați cu infecție. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică, Anca Bâtiu, toate testele facute personalului medical de la Infecțioase au fost negative. Reprezentanta DSP Brașov a cofirmat însă că două cadre medicale de la Infecțioase, respectiv un medic și un asistent, sunt în autoizolare după ce au intrat în contact cu pacientul întors din Boston și nternat la spital, care a fost comfirmat între timp. 

„Cele două cadre medicale sunt autoizolate, testate Negativ la coronavirus. Vor fi sancționate pentru nerespectarea precauțiunilor universale, de către DSP Brasov“, a precizat Anca Bâtiu. 

 

Deocamdată Spitalul de Boli Infecțioase nu are o secție de ATI, in caz de nevoie pacienții fiind transferați la Județean. Între timp însă, autoritățile vor să repună în funcțiune secția de ATI care la Infecțioase exista pe hârtie, in struxtura spitalului. Managerul Spitalului Județean, dr. Călin Cobelschi, declarat joi că poate oferi căteva echipamente. De asemenea, doua ONG-uri fac și ele campanii de strângere de fonduri pentru a susține de urgență Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, cu dotări și materiale. Rămâne de rezolvat problema personalului de specialitate care să fie identificat și detașat de la alte unități medicale.

 

1 Comentariu

  1. Nu a existat testare pentru tot personalul medical din spital ci doar pentru cei care au întrat în contact cu pacienți ce nu prezentau context epidemiologic (vorbesc de perioada trecuta, nu de prezent) și nu erau costumați complet ca pentru un bolnav cu Covid 19.Deci nu „toti”, ci câțiva
    din urgenta !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.