Terminalul Aeroportului Brașov nu va fi terminat anul acesta. Nici dimensiunea nu mai este cea anunțată inițial

Dacă în 21 august 2019, când a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Terminalul Aeroportului Brașov, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, anunța că Asocierea BOG’ART SRL – Uti Grup SA – Uti Facility Management SA are la dispoziție 12 luni pentru a executa prevederile contractului (trei luni pentru realizarea proiectului tehnic și nouă luni pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor de construcții și instalații), de câteva zile, situația s-a schimbat.

Mai exact, vineri, când a recepționat proiectul tehnic al aeroportului și a anunțat că în 16 martie va emite ordinul de începere a lucrărilor pentru terminal, conducerea administrației județene a anunțat și un nou termen de finalizare.  

„Soluțiile tehnice prezentate de proiectant au fost adaptate la condiționalitățile din teren, astfel încât durata de execuție a terminalului este de 11 luni și jumătate. În condițiile în care CJ Brașov va da ordinul de începere a lucrărilor pe 16 martie, se preconizează ca procesul-verbal de recepție la finalizarea construcției terminalului să fie semnat pe 1 martie 2021”, se arată într-un comunicat transmis de Consiliul Județean Brașov.

Acest anunț vine în condițiile în care, președintele Consiliului Județean Brașov a declarat de mai multe ori că lucrările la terminal vor fi gata anul acesta.

 De la 11.780 mp la  12.031 mp

Modificări au apărut și în ceea ce privește suprafața terminalului. Mai exact, în 21 august 2019, administrația județeană anunța că  aerogara va fi construită pe trei niveluri, cu o arie desfășurată de 11.780 mp. În schimb, în 6 martie, Consiliul Județean a anunțat că „autoritatea contractantă a recepționat un proiect unitar, pentru un terminal cu o suprafață desfășurată totală de 12.031 mp, care reflectă fluxurile de pasageri și bagaje impuse de autoritățile avizatoare”.

Potrivit declarațiilor conducerii Consiliului Județean, în vara anului viitor Aeroportul Internațional Brașov ar trebui să devină funcțional. 

Deocamdată, la Aeroportul Brașov sunt finalizate integral pista de decolare-aterizate și suprafețele de mișcare, iar în prezent se lucrează la mai multe obiective necesare funcționării aeroportului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.