Tichetele pentru seniori vor fi înlocuite de pachete cu alimente, de la marii retaileri, care vor fi livrate direct beneficiarilor

Tichetele oferite în cadrul programului social al Primăriei Brașov, „Dar din suflet pentru seniori“ vor fi înlocuite cu pachete cu produse alimentare de bază. Producele vor fi asigurate de lanturile de retaileri, cu care ieri primarul Brașovului a avut o primă discuți în acest sens.  La întâlnire au participat reprezentanții Selgors, Auchan, Profi, Kaufland, Carrefour, MegaImage și Metro.

„Programul «Dar din suflet» a fost gândit pentru a sprijini o categorie defavorizată a comunității noastre, cea a pensionarilor cu venituri mici. Acest program a funcționat foarte bine până acum cu sistemul de tichete cadou, doar că, în această perioadă, aceste persoane se confruntă cu mai multe probleme legate de utilizarea tichetelor. Pe de o parte este timpul limitat pe care îl au la dispoziție pentru a face achiziții, de două ore zilnic, pe de altă parte este imposibilitatea de a găsi anumite produse strict necesare, cum ar fi făina sau mălaiul. Ca să nu mai spunem că, pentru mulți dintre ei, este și foarte greu să transporte aceste produse de la magazin până acasă“, a spus primarul George Scripcaru. 

Aceste pachete vor fi distribuite vârstnicilor cu ajutorul echipelor de voluntary formate la nivbelul municipiului Brașov. „Vrem să demarăm cât mai repede această proiect astfel încât, cât mai mulți din cei aproximativ 9.000 de beneficiari, să le primească înainte de sărbătorile de Paști”, a declarat primarul George Scripcaru. 

De Programul „Dar din suflet pentru seniori“ beneficiază persoanele domiciliate în Brașov, cu vârsta peste 65 de ani și venitul de maxim 1.000 de lei/lună. Voluntari vor duce pachete la toate persoanele care se încadrează în această categorie, fie ca au depus cerere, fie că nu au depus. În cazul celor care nu au depus cerere, voluntarul va avea o cerere precompletată pentru persoană respectivă,  care va trebui semnată de beneficiar, iar acest va trebui să îi înmâneze voluntarului o copie a talonului de pensie de pe ultima lună și a cărții de identitate. În cazul în care nu are copii, voluntarul va fotografia cele două documente pentru a le atașa ulterior la cerere. Pachetul cu alimentele de strictă necesitate va conține: făină, mălai, orez, paste, ulei, brânză, unt, ouă, lapte, legume pentru supă, mere, portocale, măsline, pâine. Valoarea unui pachet este de 100 de lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.