Managerul Maternității Brașov solicită modificarea de urgență a protocolului de testare. „Toate cadrele medicale și pacientle care intră în spital să fie testate“

Managerul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Brașov, dr. Mircea Preda, solicită o schimbare a protocolului de testare pentru infecțiile CoVID-19, astfel încât să existe posibilitatea testării, cu prioritate, a tuturor pacientelor care ajung la Maternitate dar și a cadrelor medicale. Apelul managerului vine și în contextul în care săptămâna trecută spitalul s-a confruntat cu un caz în care o pacientă, cu avort în curs, a fost adusă cu ambulanța la Maternitate, ea dându-le medicilor, în timp util, informația că a fost contact al unei persoane confirmate CoVID-19, astfel încât aceștia să o poată trata și să se poată proteja cât mai bine, în același timp.

Probleme cu aprovizionările

Într-o videoconferință de presă, managerul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Brașov, dr. Mircea Preda, a declarat că în aproximativ patru săptămâni, unitatea medical va avea ea însăși un aparat de testare Real Time PCR, pentru a face pe plan local testele CoVID-19. Medicul spune că durata tât de lungă a achiziției este cauzat de faptul că în prezent, echipamentele sunt foarte greu de găsit pe piață. Acest Real Time PCR va fi achiziționat printr-o finanțare de la bugetul județului. De altfel, aprovizionarea rămâne una dintre marile probleme ale Maternității, și a tuturor spitalelor, în această perioadă. 

„Avem o problemă cu aprovizionările. S-au intrerupt «lanțurile». Firmele cu care aveam contracte-cadrunu-și mai pot onora contractile, trebuie să căutăm alți furnizori“, a explicat dr. Mircea Preda, managerul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Brașov.

Prioritari la testatare, pacientele și cadrele medicale

Pe de altă parte, Preda spune că, în momentul în care va sosi aparatul de testare moleculară, și-ar dori ca protocolul de testare să fie revizuit, în așa fel încât fiecare cadru medical și fiecare pacient care intră în Maternitate să fie testat de CoVID-19. 

„Cred că ar trebui modificate aceste protocoale. La ora actuală nu există posibilitatea de a testa pacientele care prezintă simptome, dar care, din punct de vedere epidemiologic nu sunt încadrate cu risc. Ar trebui testate toate pacientele, măcar cele cu simptomatologie . De asemenea, ar trebui să ajungem cât mai urgent la situația de a testa tot personalul  medical”, a declarat dr. Mircea Preda.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.