80.000 de puieți – plantările de primăvară în pădurile Brașovului

Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt R.A. a finalizat lucrările de plantare planificate pentru anul 2020. Anul acesta au fost plantați, în total 78.025 de puieți, pe o suprafață totală de 16,33 hectare.
Speciile folosite în suprafețele plantate sunt cu precădere molid, pin silvestru, gorun, larice, brad și paltin de munte. Cei mai mulți puieți plantați anul acesta au fost din specia molid.
 
Potrivit reprezentanților RPLP Kronstadt, plantările s-au făcut pe terenuri neacoperite de vegetație forestieră sau pe unele pe care s-au făcut tăieri de regenerare. Astfel, lucrările silvice s-au realizat anul acesta în Timișul de Sus, zona Noua, Dealul Melcilor și Stejeriș. În unele zone, plantările au fost făcute în completarea regenerărilor naturale.
„Activităţile desfăşurate în respectivele suprafeţe sunt menite a menține și ameliora sănătatea, productivitatea, vitalitatea și capacitatea de regenerare a pădurii”, au explicat specialiștii Regiei.
Puieții folosiți pentru plantările din păduri provin din pepinierele proprii ale Regiei.
 

Plantări și în oraș

Totodată, și anul acesta, Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt R.A. s-a implicat în plantarea de puieți de talie mare pe domeniul public al Municipiului Brașov, punând la dispoziție, cu titlu gratuit, peste 2.000 de arbori ornamentali din speciile: scoruș, stejar roșu, arțar american și salcâm. Parte din aceștia au fost plantați de către personalul Regiei.
Anul acesta, pentru a evita orice risc de răspândire a virusului Covid-19, toate activitățile din campania de plantare, în care erau implicați elevi, studenți precum şi alte persoane interesate, au fost anulate, lucrările fiind realizate de angajații Regiei.
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.