Amenzi de 14.000 de lei pentru doi braşoveni care nu au respectat regulile izolării la domiciliu

Două persoane din judeţul Braşov au fost amendate cu 14.000 de lei pentru nerespectarea regulilor autoizolării la domiciliu. Anunţul a fost făcut de DSP Braşov şi de Instituţia prefectului, care spun că în acest moment, în judeţ 364 de persoane se află în carantinăiar 4.920 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu. 

Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au făcut 1.873 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu în ultimele 24 de ore. S-au constatat două cazuri de nerespectare a acestor condiții, persoanele respective fiind sancționate cu amendă totalizând 14.000 de lei și plasate în carantină instituționalizată, urmând a suporta costurile acesteia, arată Instituţia Prefectului 

Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, cu preponderență ale celor privind restricțiile de circulație, precum și pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1/1999, privind regimul stării de urgență și stării de asediu, polițiștii și jandarmii au aplicat 314 sancțiuni, în valoare de 598.000 lei.

Polițiștii brașoveni au verificat, în ultimele 24 de ore, şi 22 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării prevederilor ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență, aplicându-se 3 sancțiuni, în valoare de 21.500 de lei, pentru fapte de natură economică.

Reamintim că, potrivit Grupului de Comunicare Strategică de la nivelul Guvernului a în Braşov au fost confirmate până acum 175 de cazuri de infecţie cu coronavirus până azi, iar un purtător al COVID-19 a decedat ieri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.